Sportvereniging Westendorp

Nieuwsarchief: seizoen 2013/2014

Hier vindt u oudere nieuwsberichten, niet meer actueel maar waard om te bewaren. Kijk ook even bij de fotoalbums, die worden natuurlijk ook allemaal bewaard.

Kranteknipsels

Knipselmap (PDF, 14 MB)

Frikandellen bunker wedstrijd

Frikandellenwedstrijd

Schema 40+ competitie 2014/2015

De teams van Etten, Fortuna Elten, Rhein Gold, SDOUC, Silvolde, SV Loil, Ulftse Boys, Varsseveld, VVG'25, Westendorp en Zeddam spelen een 40+ competitie. Hier is het speelschema in Excel-formaat. De data wanneer Westendorp speelt staan natuurlijk ook in de wedstrijdagenda.

Seizoenshandboek voor 2014/2015

Hoofdtrainer Bertie Duiverman maakte een seizoenshandboek (PDF) met informatie voor het eerste en tweede team. Lees het aandachtig door dan weet je wat er van je wordt verwacht het komende seizoen.

Selectie de Graafschap traint komende periode bij SV Westendorp

De selectie van De Graafschap traint de komende weken bij SV Westendorp, Doetinchemseweg 235 te Westendorp. De Graafschap heeft door de nacompetitie lang doorgetraind op de velden van SVDW, zodoende is er meer tijd nodig is om deze velden in optimale conditie te krijgen.

"Nu de velden van SVDW te zwaar belasten, zou betekenen dat we daar het hele jaar last van hebben. De staf en de spelers willen graag gedurende het hele seizoen een goed veld, dan is de verhuizing nu even noodzakelijk. Geweldig dat Westendorp direct positief reageerde en De Graafschap graag wilde ontvangen", aldus woordvoerder Marc Teloh.

Zaterdag 7 juni: instuif!

Voetbal moet plezier zijn! De instuif is op Sportcomplex de Slotboom voor alle jongens en meisjes die zin hebben om te voetballen bij SV Westendorp.
We hopen op een grote opkomst, dus zeg het voort en neem je vrienden mee! Deelname is vrij en zonder verplichtingen.

Westendorps succes in Silvolde

Het team van Westendorp behaalde de sportiviteitsprijs op het veteranentoernooi in Silvolde. Het geldbedrag werd onmiddellijk verzilverd.

Uitnodiging feestavond

Hierbij willen we de leden uitnodigen voor onze jaarlijkse feestavond op het sportcomplex "De Slotboom". Deze zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 7 juni (zaterdag voor Pinksteren). Ook dit jaar is er een doorlopend programma. Hierdoor is er nog meer reden om te komen. Aansluitend op de jeugdmiddag is er dit jaar ook voor de senioren een sportieve afsluiting van het seizoen. Er zal een mini-dwarstoernooi gehouden worden. Hier kan iedereen vanaf de B-jeugd aan meedoen. Je kunt je hiervoor opgeven bij je elftalleider of in de kantine.

 • 13.30 uur Instuif nieuwe jeugdleden
 • 14.00 uur Aanvang jeugd–ouderwedstrijden
 • rond 17.00 uur Aanvang mini-dwarstoernooi
 • aansluitend is de aanvang van de feestavond, speciaal voor de feestavond heeft één van onze nieuwe sponsoren, Coop Varsseveld, een BBQ-buffet ter beschikking gesteld. Je kunt hiervan lekker mee eten.
 • 00.30 uur Einde feestavond

Het dwarstoernooi is op 9 juni (Tweede Pinksterdag).

Met vriendelijke groet,

Organisatie Pinksterweekend

Klussendag

Zaterdag 31 mei is er weer een klussendag. Het is tijd voor een grote schoonmaakbeurt en er moeten o.a. reclameborden worden opgehangen. Iedereen komt van pas. Heb jij zin/vrij of denk je hierbij een bijdrage aan te kunnen leveren? Stuur dan een mail naar TS@sportverenigingwestendorp.nl of zoek contact op een andere manier contact met Timon Scheers.
Tot 31 mei om 10.00 uur!

Grote lappenmand: verder met twee seniorenteams

Diverse mensen luidden al de noodklok over het aantal spelers dat nog inzetbaar is. Reden is het grote aantal blessures bij de senioren van SV Westendorp waardoor er niet met drie teams doorgespeeld kan worden. Na overleg met de KNVB werd gisteravond daarom besloten om het derde team uit de competitie te halen. De overgebleven spelers zullen over het tweede en eerste worden verdeeld.

SV Westendorp 1 – Ajax Breedenbroek 1 1-0

TrainertalkDe Beloning!

Voordat ik dit stukje schreef zat ik eens wat terug te lezen in al mijn eerder geschreven stukjes en daar ging het maar al te vaak over voetbalzaken als door dekken, korter op de man, coaching naar elkaar toe, een team worden, er voor gaan leven op zaterdagavond. Allemaal zaken waar we in de afgelopen tijd keihard aan gewerkt hebben. Het is net alsof iedereen begint te beseffen wat er nodig is in deze klasse om overeind te blijven en zelfs punten te pakken. We verdedigen steeds beter, raken beter op elkaar ingespeeld en zijn ook buiten het veld een team aan het worden. Ook op trainingen gaan we steeds beter presteren met het oog op wat er zondags van ons verwacht word. En al is het kwalitatief wel eens wat minder op die training, de intentie is er wel om zo te trainen zoals we zondags willen spelen. En dat zagen we afgelopen zondag terug.

Door onze manier van spelen gaven we bijna niets weg, terwijl wij ook nog onze kansjes kregen. Het stond goed, zoals ze zo mooi zeggen, en toen Frank een bal prachtig in de kruising joeg, werd het gevoel al maar sterker dat we vandaag voor de drie punten moesten gaan. Waar we eerder in het seizoen nog afwachtend waren vlogen we er nu op af om af te blokken, om te verdedigen enz. super.

Natuurlijk was het spel niet altijd om aan te gluren, maar we hadden maar ëën doel: dat waren de drie punten. Ook de tweede helft bleven we op dezelfde manier overeind, met een dosis gezonde werklust en ook nog onze kansjes op meer doelpunten. Ook heerlijk zoals de scheids de wedstrijd liet lopen en geen gele kaarten trok. Al hadden er best wat gegeven kunnen worden. Het was een harde maar toch ook faire partij. Al met al trok de scheidrechter er nog zeker 8 à 9 minuten aan blessure tijd bij. Maar ook in die tijd bleven we overeind. Het bleef 1-0. Wat volgde was een heerlijke ontlading.

En omdat SVGG verloor en Meddo gelijk speelde waren we van de laatste plaats af, de rode lantaren was overgegeven aan SVGG (9). Wij staan samen met Meddo met hetzelfde aantal punten (10) net daar boven.

Aanstaande zondag KSH uit om half drie. Dat betekent gewoon weer vanaf nul beginnen en weer ons niveau van de laatste weken proberen te halen. Dat moet lukken, we weten nu wat er gevraagd word in deze zware klasse.

SV Bredevoort 1 - SV Westendorp 1 2-1

TrainertalkHet was een heerlijke zondagmiddag, de eerste van het jaar met een temperatuur van tegen of misschien wel op de 20 graden. Na ons prima resultaat in de wedstrijd togen we naar het pittoreske Bredevoort. In de warming-up maakten Rob en ik ons nog zorgen. Er waren toch jongens die zich meldden met allerlei kleine pijntjes. En omdat we de laatste weken toch al elke keer vaak en veel uitvallers hadden gehad, werden wij er niet gerust op. Maar we begonnen… en het stond als een huis: Bredevoort bracht ons eigenlijk niet in de problemen. En wij scoorden gewoon de 0-1 door Frank Lubbers. We hadden de hele eerste helft onder controle. Het zag er erg goed en volwassen uit. De afspraken werden nagekomen, er werd goed kort op de man verdedigd. Het middenveld raakte steeds beter op elkaar ingesteld, het zag er op wat schoonheidsfoutjes na gewoon goed uit. Alleen jammer dat Richard net voor rust moest uitvallen. Eigenlijk hadden we na het laatste fluitsignaal voor de rust op 0-2 moeten staan en misschien zelfs wel op 0-3, dat was jammer. Helaas werd het in de tweede helft net te snel 1-1 en 5 minuten later 2-1. En dat was eigenlijk het verschil, zij straffen twee kleine foutjes genadeloos af en wij verzuimen dat te doen in de eerste helft. Maar we hebben ons goed herpakt in de tweede helft, al stonden we aardig onder druk. We hadden onszelf zo maar kunnen belonen met een punt, als Marvin een moeilijke bal iets lager had kunnen houden en als een poeier van Mark Vriezen niet net naast was gevlogen dan hadden we zo maar weer een puntje kunnen bijschrijven. Al met al viel het resultaat tegen en droop dat ook van de spelers af. Maar het vertoonde spel was heel erg acceptabel. En zo zie je maar weer dat je met de juiste instelling, tactiek en teamspirit het de nummer 4 en 5 uit onze competitie heel erg moeilijk kan maken. Aanstaande zondag tegen Ajax Breedenbroek beginnen we gewoon weer op nul. We gaan de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als de voorgaande twee en we proberen die foutjes achterwege te laten, zodat we ons goede spel kunnen belonen met drie punten. Want dat ontbrak er tegen Bredevoort net aan: de beloning.

Verder viel het mij op dat er steeds meer mensen uit Westendorp het team achterna reizen, misschien is het ook wel eens leuk dat mensen op deze plek iets over de wedstrijd schrijven of over hun belevingen op zo'n zondagmiddag. Schroom niet te schrijven, het is altijd leuk om te lezen: hier klikken.

Wolsink beëindigd carrière

Jarno WolsinkJarno Wolsink besloot gisteren een punt te zetten achter zijn carrière bij sv Westendorp. Zijn aanhoudende knieblessures dwongen hem tot deze ingrijpende stap. Hij besloot zelf het nieuws via de sociale media bekend te maken. Het jaar begon pijnvrij voor Wolsink maar al snel begon zijn knie weer op te spelen en een kijkoperatie wees uit dat de situatie vrij ernstig was.

"De laatste wedstrijd is gespeeld. Na al die jaren met veel plezier gevoetbald te hebben, is het mooi geweest." Wolsink, die al sinds zijn jeugd voor Westendorp uitkwam, werd vaak geplaagd door blessures waardoor hij niet opgesteld kon worden. "Afscheid nemen van je passie, maar ik kan niet anders" was zijn veelzeggende commentaar.

SV Westendorp – VV Vosseveld 3-3

TrainertalkIk ben u eigenlijk nog twee wedstrijdverslagen verschuldigd van voor deze wedstrijd. De uitslagen waren echter zo slecht (8-0 en 1-8) dat ik eigenlijk mijn spelers in bescherming wou nemen. Alles ging namelijk fout waar we in de voorafgaande weken keihard op getraind hadden en de teleurstelling was enorm. En om de teleurstelling nog groter te maken door een negatief stukje op deze site te schrijven leek mij niet van toegevoegde waarde. Vandaar! Het gaf mij veel voldoening dat er naar gevraagd werd, fijn dat het gelezen wordt.

Maar de wedstrijd tegen vv Vosseveld gaf wel aan dat deze groep ontzettend weerbaar is en dat er ook voldoende gif in zit. Na er in de wedstrijdbespreking op gehamerd te hebben dat iedereen voor zichzelf een zo goed mogelijke wedstrijd zou moeten spelen om daarna in de spiegel te kunnen kijken en dan te zeggen: "ja, ik heb er alles aan gedaan", gingen we het veld op.

Fijn dat er ook, ondanks de uitslagen en de klassering, toch weer een hoop mensen uit Westendorp gekomen waren om ons een steuntje in de rug te geven, heerlijk gevoel voor ons als begeleiding maar vooral voor de jongens. En dan het muziekje er nog bij tijdens de warming up! Iedereen doet zijn best om er wat van te maken. Mooi!

Dan de wedstrijd: eigenlijk kon je van het begin al merken dat Vosseveld er gemakkelijk over dacht. Ze begonnen met vier spitsen, maar dat werd eigenlijk snel door ons opgelost: Sjoerd en Daniel speelden daar een goede rol in. Na de eerste 20 minuten, waarin we toch wel wat verdedigend speelden, we wilden ons niet weer op laten rollen en Vosseveld stond toch vierde kwamen we wat meer in ons spel. Het middenveld verdedigde goed op lijn en met uitvallen vanaf de rechterkant met Edo waren we erg gevaarlijk. Daar resulteerde ook de 1-0 in door Marvin en nog een paar goede kansen. Vosseveld had het merendeel van het balbezit maar door het korte dekken (waar het dit seizoen al vaak op fout ging bij ons) hielden we toch goed stand, al werd het wel 1-1. Tien minuten voor rust leek het weer helemaal fout te gaan: binnen vijf minuten stonden we door een slechte organisatie met 1-3 achter. Heel erg jammer als je keek hoe goed wij in de wedstrijd zaten, het was totaal onnodig.

In de rust besloten wij de lange bal te gaan spelen, mede door de uittraptechniek van William en de wind, om zo druk gaan zetten. En dat lukte, de keeper van Vosseveld ging steeds meer achteruit lopen en werd steeds onzekerder. Richard maakte de aansluitingstreffer door de bal netjes in het doel te prikken. De hoop was weer terug! En toen Koen even later met een verwoestende kopbal er 3-3 van maakte zag het er goed uit. Maar… er kwamen nog een paar lange minuten, zeker omdat er veel blessuretijd werd bijgetrokken. Maar we sleepten er een punt uit, ook omdat William zijn beste wedstrijd van het seizoen (voorlopig!) speelde en een paar fantastische reddingen had, zeker op het laatst. Heerlijk de ontlading na de wedstrijd en eigenlijk niet eens omdat we een punt pakten tegen Vosseveld, maar omdat we een overwinning op ons zelf boekten. Door keihard te werken, overtuigd te zijn van ons zelf en samen, vooral samen.

Als wij het op kunnen brengen om zo te blijven trainen met voldoende opkomst, elke keer weer op nul kunnen beginnen voor elke wedstrijd en kritisch op elkaar maar vooral op jezelf kunnen zijn. Dan worden we in deze competitie zeker geen laatste. Er was geen verschil tussen kunnen en doen in de wedstrijd tegen Vosseveld en dat moeten we vasthouden.

Verder moet het mij toch nog van het hart: het is echt ongelooflijk dat er leden zijn die de club zo midden in het seizoen in de steek laten. Dat geld voor de senioren maar ook bij de junioren. Wat is er gebeurd met het "als je stoppen wilt of naar een andere sport, dan doe je dat na het seizoen en niet midden in het seizoen"? Bij het tweede zijn dit jaar tijdens het seizoen maar liefst zeven spelers gestopt of mannen die zelf bepalen in welk elftal ze gaan voetballen. Wat een verschrikkelijke instelling dat die leden niet in de gaten hebben dat ze daarmee de club, het bestuur maar vooral hun team en clubgenoten in de steek laten. En daarmee ook zorgen voor grote problemen binnen de club. Ik kan en wil dat niet begrijpen. Ik heb ook de indruk dat het persoonlijk gaat worden en dat vind ik nog vele malen erger. Ik hoop echt dat dat verbeterd want anders zie ik het somber in voor de toekomst van SV Westendorp. Deze mentaliteit is niet des Westendorps, doe er wat aan!

Contractverlenging Berti Duiverman

Berti Duiverman zal ook volgend seizoen bij S.V. Westendorp de hoofdtrainer zijn. Zijn contract wordt met een jaar verlengd. Zowel Berti, als S.V. Westendorp zien goede mogelijkheden om te groeien naar een niveau dat hoort bij de vijfde klasse en waar een kleine club trots op kan zijn .

Sjoerd luidt met knalfeest 't jaar uit

WESTENDORP - Zijn opa Bernard begon in 1938 het schildersbedrijf, toen nog aan de Halseweg gevestigd.

Dus mag Sjoerd Wolsink van de gelijknamige winkel in Westendorp nu het 75-jarig jubileumfeestje organiseren. Dat hij dat doet in de vorm van een vuurwerkshow heeft een reden: het bedrijf handelt sinds veertig jaar in vuurwerk.

Klompen
Over de historie van het bedrijf weet Wolsink nog dat zijn opa behalve ramen en kozijnen onder meer ook nog klompen geschilderd heeft. Opa verhuisde in 1947 naar de Doetinchemseweg, waar in 1951 zijn zoon Walter geboren werd die ook schilder werd.

Carbid
Sjoerd groeide behalve met de geur van verf ook met die van vuurwerk op, en heeft de handel uitgebreid met carbid. Hij behoort tot het handjevol importeurs in ons land, dat het ingrediënt voor de oudjaarsknallen uit Slowakije importeert.

Vv Erix - SV Westendorp 11-0

TrainertalkMachteloos, dat was het gevoel dat Rob, Theo, Rudie en ik afgelopen zondag hadden na de wedstrijd. Gezien de voorafgaande wedstrijd tegen Meddo was dit een enorme teleurstelling. Binnen een kwartier was het 0-6 achter, ongelooflijk. Alles waar we deze week en ook de voorafgaande weken steeds weer opnieuw op gehamerd hadden: we zagen er helemaal niets van terug. En nu kan ik hier in herhalingen gaan vallen, maar dat heeft helemaal geen zin. Ik kan het gewoon niet begrijpen dat op trainingen de vonken er van af vliegen en dat er vaak iemand op de grond ligt die een tik heeft gekregen door een tackle of een sliding. En dat we er op zondagmiddag helemaal niets van terug zien. Het was gewoon slappe hap.

Dat de trainer van Erix dan in de bestuurskamer zegt: "Ik kon het stukje van jullie trainer op de website mooi gebruiken om mijn jongens te motiveren om er vol op te vliegen." Dan denk ik, waarom hebben wij dat stukje op de website dan niet gebruikt… ?

Hoe schrijnend kan het zijn dat je na de tijd in hun kantine hoort, dat de volgende keer beter het tweede van Erix tegen ons kan spelen. Of dat je uitgelachen wordt langs de kant van het veld. Dat zijn toch niet de zaken waar je als eerste elftal speler mee geconfronteerd wil worden. Jullie merken: ik ben er nog steeds kapot van. Ik dacht dat Halle thuis de laatste grote nederlaag zou zijn, maar helaas dat mocht niet zo zijn.

En toch laten wij het er niet bij zitten: we blijven er keihard tegen aan gaan. We blijven proberen om ons er samen van te overtuigen dat we iedere wedstrijd keihard moeten werken om een goed resultaat neer te zetten en dat het niet uit mag maken of je er de week ervoor nog gewonnen of verloren hebt.

Maar we moeten dat wel samen doen, door kritisch op ons zelf te zijn. Elkaar motiverend naar een hoger niveau te brengen i.p.v. verwijtend. Dan pas kun je zeggen dat je een eerste elftalspeler bent van SV Westendorp. En ik ben er van overtuigd dat dat lukt, maar dan wel samen. We hebben elkaar hard nodig. Dan hoop ik dat dit de laatste grote nederlaag van dit seizoen is geweest.

Dit was de laatste trainerstalk van dit kalenderjaar. Wij, het hele begeleidingsteam van SV Westendorp 1 wensen u dan ook,

Fijne Kersdagen en een goed en sportief 2014.

SV Westendorp 1 - SC Meddo 1 3-1

TrainertalkIk ben op deze plek heel vaak positief kritisch geweest op de verrichtingen van ons eerste elftal. Maar altijd het doel om vooruitgang te boeken; zowel als team als ook op individueel gebied. Heel vaak dachten Rob en ik dat we te snel wilden gaan of dat we niet begrepen werden. En misschien is dat nog wel zo, dat te snel willen gaan!!! Maar dat we niet begrepen worden dat is voorgoed uit de wereld, dat heeft de wedstrijd van gisteren (zondag 1/12/2013) wel bewezen. Tjonge, wat zijn wij, begeleiding, bestuur en supporters trots op de mannen van het eerste na de wedstrijd van gister.

Het eerste kwartier was niet bijzonder goed en dat resulteerde ook in een doelpunt van SC Meddo, misschien had het ook wel een beetje met gewenning te maken. We speelden in de verdediging toch in een nieuwe samenstelling met Wibe en Tom centraal en Rob en Daniel op respectievelijk links en rechtsback. Daardoor was Frank doorgeschoven naar het middenveld. In dat eerste kwartier moest Rob ook helaas nog uitvallen met een zwaar gekneusde grote teen. Maar het leek echter of dat de tegengoal ons wakker had geschud, er werden steeds meer duels gewonnen en we kregen in de eerste helft een paar hele goede kansen omdat Edo vanaf de rechterkant scherp naar binnen sneed, helaas was de aansluiting net iets te laat, maar prachtige aanvallen waren het.

Na er in de rust er nog eens op gehamerd te hebben dat we wat rustiger moesten voetballen en iets minder de lange bal moesten hanteren, gingen we de tweede helft vol zelf vertrouwen in. En terecht want het werd onze beste helft van dit seizoen. Duels werden gewonnen, de bal werd steeds beter rondgespeeld, de coaching en ondersteuning was pittig maar dat mag, misschien moet ik hier zelfs zeggen moet!!! Er werd goed aangesloten door onze verdediging waardoor SC Meddo steeds meer de lange bal ging spelen, die vaak onnauwkeurig was en dus weer balbezit voor ons opleverde. Het wachten was gewoon op de 1-1, en die kwam er. Een mooie steekbal van Timon kwam terecht bij Koen, die omspeelde prachtig de keeper en zorgde voor de terechte 1-1. Nog geen paar tellen later kregen we een terechte strafschop die Koen ook feilloos binnen trapte 2-1. Toen kwam er een fase waarin SC Meddo nog even druk zette, dit had voorkomen kunnen worden als we iets slimmer waren geweest en achter de bal waren gebleven bij een buitenspelsituatie voor het doel van SC Meddo. Dan was het 3-1 geworden en was de wedstrijd over geweest. Nu kreeg SC Meddo nog hoop en een grote kans en bijna kopte Timon per ongeluk nog in eigen doel, maar door een fabuleuze redding van Marc, bleef het 2-1 voor ons. Even later zorgde Edo alsnog voor opluchting door weer vanaf de zijkanten door te knallen en de 3-1 binnen te schieten. De tweede drie punten waren voor ons, ondanks dat de scheidsrechter na de 90 minuten nog 6 minuten langer door liet voetballen.

Een heerlijk gevoel toch zo'n overwinning, allereerst die drie punten maar ook de manier waarop, bewegen zonder bal, felheid, duels winnen, ingrijpen, samenspel en gewoon 150 % inzet. Als we deze zaken goed kunnen vasthouden moeten dat ons nog meer punten op gaan leveren, daar zijn we met zijn allen na gisteren toch wel van overtuigd!!

Verbouwing kleedkamers

Zondag 15 december (winterstop) gaat de verbouwing van de kleedkamers 1 en 2 van start. We blijven vasthouden aan het gezegde: 'Vele handen maken licht werk'. Kort gezegd: We hebben hier wat hulp bij nodig. Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk verwijderen van de houten banken in de kleedkamer.

Heb jij zin/vrij of denk je hierbij een bijdrage aan te kunnen leveren? Stuur dan een mail naar TS@sportverenigingwestendorp.nl of zoek contact op een andere manier met Timon Scheers.

Tot 15 december!

Vuurwerk demonstratie-avond

Vuurwerk demonstratie-avond

SVGG 1 - Westendorp 1 2-0

TrainertalkNa flink de F-jeugd van SV Westendorp tegen SVGG F aangemoedigd te hebben, wat overigens een prachtig initiatief was en is, kwam nu onze eigen wedstrijd in het vizier. De twee onderste uit de onze competitie moesten het tegen elkaar opnemen. De eerste 15 minuten waren onbetwist voor SVGG, ze kregen een paar opgelegde kansen en wisten daar een keer uit te scoren. Dit overwicht veranderde iets op het moment dat Tom vast op hun nummer 10 ging spelen. Ze kregen iets minder kansen en het overwicht zwakte ook iets af, ze waren echter nog wel een stuk gevaarlijker dan ons maar wij hadden ook een redelijk goede kans vanaf de linkerkant door Edo. Dit konden we zo volhouden tot aan de rust. Na de rust kwam Timon weer voor het eerst terug op het veld na een slepende blessure van bijna een jaar, heerlijk gevoel zeker voor Timon. Tom had hun nummer 10 steeds beter in zijn grip waardoor hun wat meer balverlies leden en wij wat meer aan het voetballen kwamen. En er was ook veel meer beweging zonder bal, waardoor wij de bal beter kwijt konden aan elkaar. Een erg belangrijk onderdeel van het voetbal, waar Rob en ik elke keer op blijven hameren en wat zeker nog ruim moet verbeteren aan onze kant. Eigenlijk was het een stuk beter dan de eerste helft, een droge keiharde knal van de linksback van SVGG in Marc zijn linkerbovenhoek gooide roet in ons zondagmiddageten. Ook een niet toegekend glaszuiver doelpunt van ons, zeker een meter achter de doellijn weggehaald door hun keeper en bevestigd door zowel spelers van ons als ook van SVGG was niet van positieve invloed op ons spel. De koppies gingen naar beneden, en de angst om de bal kwijt te raken was groter dan de angst om er mee naar voren te voetballen: erg Jammer. John kwam daardoor op een eiland te staan in de spits, SVGG kon de bal heel gemakkelijk rond spelen op eigen helft en de opbouw verzorgen. En op de momenten dat we de bal wel achterin terugpakten waren daardoor de afstanden naar onze spitsen te groot. Het is heel moeilijk om het in je koppie om te draaien zeker na al die nederlagen, maar we zullen toch met zijn allen moeten blijven proberen naar voren te voetballen en niet angstig naar achteren blijven lopen, al is het gevoel te begrijpen. Het laatste kwartier probeerden we met Frank verder vooruit nog wat te forceren maar helaas het lukte niet. En zo bleef de 2-0 op het bord staan. En het was leuk dat wij in de bestuurskamer de complimenten kregen dat we bleven voetballen, maar daar krijg je geen punten voor. Wij waren een ervaring rijker en een illusie armer. Weer een bedankje aan het adres van de tweede-elftal-spelers John, Frank en Marc, die op dit niveau goed meekonden en derhalve een goede ondersteuning waren voor ons team. En in de return op de Slotboom gaan we het zeker anders aanpakken, dat is bij deze afgesproken.

SV Westendorp 1 - SC Halle 1 0-7

Een streekderby, die maar even een derby was!

TrainertalkNa op donderdagavond flink overlegd te hebben, hadden we het toch gered om voor het eerste team 14 spelers te hebben. Dit was nog een hele opgave. Dank gelijk aan Bas, die er al een wedstrijd op had zitten bij het tweede, aan Sander, die zaterdags al had gespeeld bij de B en aan John en Mark ook van het tweede. Super: een geweldige steun in de rug. En aan onze Tom, die eigenlijk moest werken maar toch nog 5 minuten voor het begin van de wedstrijd belde of we hem konden gebruiken. Tuurlijk!!! Tom sloot gedurende de eerste helft bij ons aan. De wedstrijd was gelijk open, het ging gelijk tegen elkaar op. Halle kreeg een erg grote kans op de 0-1, maar ze miste. In de tegenaanval die er op volgde kregen wij ook een enorme kans, de keeper van Halle reageerde echter prima. Wat toen volgde is echt onbegrijpelijk als je de einduitslag ziet. We kregen echt nog drie 100 % kansen, die niet binnen werden geschoten, zelfs de trainer van Halle beaamde dit na de wedstrijd. Op dat moment hadden we met 4-1 voor moeten staan. Helaas, kansen tellen niet. Halle maakte 0-1 en even later 0-2. Toen daarna ook nog John die uitviel met een pijnlijke hak-blessure wisten we dat het weer een moeilijke middag zou worden. We gingen John als aanspeelpunt missen voorin.

Na de rust probeerden we de draad weer op te pakken, hetgeen uitliep op een fiasco. We werden door Halle afgetroefd op alle vlakken: duels, bewegen zonder bal, passing, organisatie. Maar vooral op wedstrijdmentaliteit, niet op mentaliteit, want we trainen hard, we zijn er allemaal op tijd we zijn enthousiast. Nee, op wedstrijdmentaliteit. Halle speelde gewoon op het randje van wat de scheidsrechter toeliet: met tackles, balletje effe in de hand houden bij een vrije trap, even voor de bal blijven staan, allemaal van dat soort dingen. Gewoon de absolute wil om te winnen. Wij hadden bij Halle nooit het tweede doelpunt gemaakt wat zij wel maakten. Iemand vanaf de middellijn met de bal laten lopen tot in de 5 meter zonder hem aan te pakken, zodat hij over Mark kon stiften. Die hadden allang een overtreding gemaakt. En let wel: ik houd hier geen betoog om maar wat in het rondte te gaan schoppen. Verre van dat, daarvoor ben ik veel te veel liefhebber. Maar het mag allemaal wel wat manlijker, wat "vregger", laten zien dat je wilt winnen ten opzichte van je tegenstander. Met zijn allen opstaan als het 0-4 is en zeggen tegen elkaar "tot hier en niet verder", en dat heb ik gemist gistermiddag. Vandaar dat het ook 0-7 is geworden en we allemaal met een klote gevoel van de mat stapten. Maar ook dat brengt voetballen op dit niveau met zich mee en velen moeten daaraan wennen. Maar het is te leren en daar gaan we dinsdag gewoon weer met zijn allen aan werken om het aanstaande zondag tegen SVGG gewoon weer beter te doen en om daar de drie punten uit het vuur te slepen.

En daar gaan we met zijn allen voor.

De foto's »

Vios Beltrum 1 - SV Westendorp 1 8-0

Wat een teleurstelling!

TrainertalkIn de wedstrijdbespreking hadden we het nog zo duidelijk met elkaar afgesproken, we zouden het Vios Beltrum heel erg moeilijk gaan maken vandaag. Zij konden immers periodekampioen worden, wij hadden niks te verliezen tegen de koploper uit onze klasse. Hoe anders was het 90 speelminuten later. We begonnen goed aan de wedstrijd het eerste kwartier kwamen we goed door, zij hadden wat kansjes en het grootste spelaandeel maar dat hadden we ook verwacht. We wankelden af en toe achterin maar we vielen niet om. Na ruim een kwartier kwamen we alsnog op achterstand, een aanval dwars door het midden, van achteruit opgebouwd door Vios Beltrum zorgde voor een 1-0 achterstand, gezien het spelbeeld niet eens onterecht. De rest van de eerste helft bleven we toch weer redelijk op de been en konden af en toe naar voren voetballen. Tot aan de 42ste minuut: we namen een ingooi veel te snel en onnauwkeurig, gevolg balverlies waarvan Vios Beltrum optimaal profiteerde en de 2-0 binnenschoot. Een fikse tegenvaller want Rob en ik hadden het er net nog over gehad dat we met een paar aanwijzingen de tweede helft met vertrouwen tegemoet konden zien. Maar ja zonder fouten geen doelpunten dus positief blijven! Dat viel twee minuten later helemaal weg, door een domme en onnodige rode kaart, stonden we in één keer nog maar met 10 spelers op het veld. En nu is 11 tegen 11 tegen de koploper al een zware opgave, met 11 tegen 10 werd het allemaal niet makkelijker. Om het dan nog maar niet eens te hebben over de komende wedstrijden, waarin we helemaal gefocust waren op goede resultaten. Nee, deze onnodige rode kaart gaat de aankomende weken ons flink parten spelen, zeker gezien de blessures en afwezigen. Heel erg jammer. Ondanks de geweldige spirit in de rust bij de meesten die wilden vechten voor een goed resultaat ging het in de tweede helft te snel mis, jammer. Vios Beltrum hield het spel goed breed en konden daardoor makkelijk de gaten vinden in onze verdediging, die mogelijkheden speelde Vios Beltrum prima uit. We kregen nog even een extra schrik moment toen Mark bleef liggen en wij al twee keer gewisseld hadden, maar gelukkig kon hij verder. Het was een lange tweede helft die niet zo had hoeven lopen, maar het is niet anders. Uithuilen en opnieuw beginnen. De aankomende weken staan er mooie wedstrijden op het programma waar puntjes vallen te halen, hiervoor zullen we gezien de personele bezettingen op vele anderen binnen de club een beroep moeten doen. Ik hoop dan ook op alle mogelijke ondersteuning voor het team. Rest mij niets anders dan Marc Hesselink wederom te bedanken voor het goede keeperswerk en Jelle een fantastische en plezierige tijd toe te wensen Down Under.

En wij, wij pakken met zijn allen dinsdag de draad weer op om zondag de derby te spelen tegen Halle!!!

De foto's »

SV Westendorp 1 -KSH 1 2-1 Eindelijk!!!!

TrainertalkDe allereerste drie punten in de historie van SV Westendorp op KNVB 5e Klasse niveau zijn binnen en het was verdiend. Na een erg — en dat werd door iedereen bevestigd — slappe warming up. Hadden we elkaar toch zover gekregen dat we sterk begonnen. Zeker het eerste kwartier was voor ons, wat resulteerde in twee toch wel grote kansen, die helaas niet binnen werden geschoten. Toch was het KSH die de score opende. Nadat onze keeper — die we op eigen verzoek niet met naam zullen noemen, maar hij speelt normaal in het tweede — al een paar keer handelend moest optreden, kwamen onze gasten op voorsprong dankzij een aanval door het midden. Dit hadden we eigenlijk op kunnen lossen door een stukje communicatie naar elkaar. Al moet ik zeggen dat we gelijk vanaf het begin goed opgesteld stonden en dat we ook nu weer, het eerste kwartier goed doorkwamen zonder onnodige tegengoals. Ook daarin zit een duidelijk progressie, goed aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd was verder de eerste helft in evenwicht: zij hadden nog wat kansen en wij schoten nog een keer loeihard op de paal door Edo, die goed vanaf de rechtsbuiten naar binnen sneed. Vijf minuten voor de thee, kregen we in de zestien een indirecte vrije trap. Deze werd door Reinier keihard binnen geschoten: 1-1. Dat gaf al gelijk bij mij en Rob het gevoel dat er drie punten te halen vielen vandaag. Dit hebben wij ook geprobeerd in de rust over te brengen op de mannen die het eigenlijk moesten en moeten doen. En het begin van de tweede helft gaf eigenlijk gelijk aan dat dat ons gelukt was. Jelle op de plek van Edo — die na zijn blessure langzaam naar zijn oude vorm komt — zorgde steeds voor gevaar vanaf de rechterkant. Dezelfde Jelle was zelfs heel dicht bij een doelpunt nadat Richard een duel in het midden gewonnen had en de bal aan de buitenkant terecht kwam bij Jelle waarbij de hoek net iets te moeilijk was.

Maar de winnende kwam er toch en wel door Frank, die eigenlijk op het punt van gewisseld worden stond, omdat hij even ervoor in een duel geblesseerd was geraakt. We hadden maar linksbuiten gezet totdat Mark Meinen warm was. Een geluk bij een ongeluk wat hij was degene die de bal heerlijk vanaf 18 meter binnen punterde. Wat toen volgde waren 13 ontzettende spannende minuten, pfft… Maar weer onze keeper, u weet wel die uit het tweede, hield ons op voorsprong. De eerste punten waren binnen. Een geweldige opsteker die we met zijn allen ook echt hebben verdiend. De bezieling was er, de wil om te winnen was er en soms was het geluk er ook. Geweldig! Een compliment ook aan William die niet te beroerd was om te voetballen omdat hij als keeper geblesseerd was aan zijn vinger, super. En natuurlijk aan Marc Hesselink voor de ondersteuning vanuit het tweede als keeper.

Verder had ik uit tegen Ajax Breedenbroek nog wat bedenkingen over het uiten van ondersteuningen en vooral de gebezigde taal die daar bij kwam kijken. Daar is genoeg over gesproken, dat is klaar. Maar wat Jan met de pet uit Harreveld gisteren allemaal uitkraamde was zeker zonder elk niveau. Ik hoop toch echt dat onze supporters zich beter gedragen. Want ook dat is belangrijk voor de groei van onze club.

De foto's »

Overkapping krijgt naam

Op de ledenvergadering op 22 oktober j.l. werd de overkapping met de tuintafels naast de kantine vernoemd naar Theo Limbeek.
Erelid Vincent Heuthorst reikte het chique geëmailleerde bord uit aan Theo, die het trots in ontvangst nam.

Nog een paar foto's »


Privatisering van het veldonderhoud

B&W van gemeente Oude IJsselstreek heeft in 2012 van de gemeente raad de opdracht gekregen om te bezuinigen. B&W heeft gemeend dit te kunnen doen door het veldonderhoud  te privatiseren.

In gesprekken heeft B&W de clubs een voorstel gedaan om tot privatisering te komen (per 01-01-2014). Dit voorstel zag er redelijk positief uit om mee aan de slag te gaan. Echter in het voorstel naar de raad werden termijnen en bedragen gehalveerd.

De clubs uit Oude IJsselstreek zijn van mening dat het voorstel zoals ingediend door B&W geen draagvlak heeft onder de clubs. Op donderdag 10-10-13 hebben we dit kenbaar gemaakt middels het gebruik maken van het inspreekrecht tijdens de raadsrotonde (zie bijlage). Tijdens de raadsrotonde bleek de raad zeer verbaasd over het plan, de financiële onderbouwing en de werkwijze van B&W.

De raad (van links tot rechts) keurt dit af en draagt B&W op om met een beter, door de clubs gedragen, voorstel te komen. Op donderdag 17-10-2013 zal het voorstel in de gemeenteraad behandeld worden.

Wordt vervolgd. Meer info »

Ajax Breedenbroek 1 - SV Westendorp 1 3-2

TrainertalkOndanks het bizar slechte weer waarmee ik en menig ander wakker werd deze zondagmorgen, had ik een goed gevoel. Vandaag zou het moeten gebeuren, de eerste punten voor ons in de uitwedstrijd naar Breedenbroek. We hadden goed getraind deze week, de stemming was goed. Hier viel wat te halen voor ons, zij waren immers ook nog puntloos. Na overleg met Rob hadden we de keus gemaakt de wedstrijdbespreking kort te houden en er niet teveel druk op te gooien. Zo gezegd zo gedaan. Daarna de reis naar Breedenbroek om voor de winst te gaan spelen. Na ons omgekleed te hebben in een smerige kleedkamer, begonnen we aan een goede warming up op veld 2, want op veld 1 moesten de lijnen vlak voor de wedstrijd nog getrokken worden. Het had immers ook in Breedenbroek geregend. Maar we pakten het allemaal goed op, en stonden klaar voor de wedstrijd. Zij speelden de bal achter rond en zochten telkens naar een lange mogelijkheid maar voren. Wij gingen mee in dat spel en vergaten zelf te voetballen. Na een dubieuze strafschop gegeven aan Breedenbroek die William prachtig pakte, draaide het spel om, we kregen een beetje grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een doelpunt uit een prachtige vrije trap van Rein: 0-1. En effe voor rust de 0-2 uit een rake kopbal van Richard.

We gingen met een 0-2 voorsprong de rust in, wat een weelde! In de rust nog eens duidelijk gemaakt dat we echt niet super speelden en we vooral moesten blijven tikken en niet de lange bal moesten gaan spelen. Tot zover ging alles goed. Maar na één minuut in de tweede helft zagen we er niets meer van terug, een fysiek sterk Breedenbroek kreeg al gelijk een goede kans die William pareerde. Die waarschuwing was echter niet voldoende, even verderop in de tweede helft stonden we binnen zes minuten met 3-2 achter! Om door de grond te zakken. De tegendoelpunten waren weggevertjes. Je kunt nu eenmaal niet tegen een erg fysiek Breedenbroek de bal in de zestien nog even rondspelen, of proberen iemand uit te spelen op de rand van de zestien. Dan moet je die bal een ouderwetse roei naar voren geven, als je de punten mee wilt nemen naar Westendorp! Ook na die 3-2 achterstand leek het wel of we niet meer geloofden in een resultaat. En waren we bezig met opstootjes waaraan een hoop tijd verloren ging, en die tijd kan je goed gebruiken als je met 3-2 achterstaat. En ook al had de scheidsrechter een paar keer mogen fluiten voor een opzichtige handsbal al dan niet in de 16. Het is geen excuus voor het vertoonde spel in de tweede helft. Ook de meegereisde en fel meelevende (al had dat af en toe wel wat genuanceerder gemogen) toeschouwers werd geen goed voetbal voorgeschoteld.

Heel erg jammer dit resultaat, we hebben onszelf niet beloond voor het harde werken van de afgelopen maanden. En zoveel potjes komen er niet waar we een zo grote kans maken op resultaat. Maar het is gebeurd, we zetten er met zijn allen een streep onder en dinsdag pakken met zijn allen de draad weer op, en werken we weer keihard door zoals altijd. Maar ik had een slechte zondagavond, vraag maar aan mijn vriendin!

De foto's »

Bootcamp op Sportcomplex de Slotboom

Bootcamp Training

Wie vindt het leuk om:

 • Te sporten in de buitenlucht,
 • Geen abonnement te hebben waar je aan vast zit,
 • Te sporten in een leuke en gezellige sfeer,
 • Actief bezig te zijn op je eigen niveau voor de beginnende en gevorderde sporter.

Dat kan vanaf nu in Westendorp! Er zijn twee avonden waarop dit mogelijk is en het is zowel voor mannen als voor vrouwen:

 • Op maandag is er een Total Body Workout van 18.45 tot 19.45 uur op het voetbalveld.
 • Op donderdag is er een Bootcamp Training van 19.30 tot 20.30 uur, startpunt is het voetbalveld.

Bij voldoende animo is er ook een Bootcamp Training mogelijk op de dinsdagavond.

Wil je een keer een gratis proefles volgen om te kijken of het iets voor je is, laat het dan even weten op het volgende e-mailadres: meetengeniet@gmail.com

Ingezonden compliment

“Ik ben niet de man die strooit met complimenten maar nu wil ik er toch één maken over de voetbalclub Westendorp.”

“Zojuist lees ik de Clubkrant met een geweldig mooi stuk over sv Westendorp, de geschiedenis en een zeer enthousiast verhaal van Bertie. Ook de club site is mooi en overzichtelijk, maar ook dynamisch en een ieder kan reageren op activiteiten of kan zich laten gelden. Op zowel zaterdag als zondag neem ik waar dat er steeds meer gezellige mensen die een voetbal cq club hart hebben aanwezig zijn waarbij ook niet geschroomd wordt om de handjes uit de mauwen te steken. Kortom een aanstekelijke omgeving waar een heleboel enthousiaste mensen er iets leuks van proberen te maken. Heel goed en ga zo door want dan wordt het zowel recreatief als sportief heel aantrekkelijk voor nog veel meer enthousiastelingen om deze gezellige omgeving te ontdekken.”

“Klasse ga zo door.”

Ledenvergadering 2013

Op dinsdag 22 oktober zal er een algemene ledenvergadering plaatsvinden. Alle leden, en de ouders/verzorgers van de jeugd/ pupillen worden hierbij uitgenodigd. De vergadering begint om 20.00 uur en zal plaatsvinden in de kantine van Sportvereniging Westendorp aan de Doetinchemseweg 235 te Westendorp.
Bekijk de uitnodiging (PDF)

S.v. Westendorp voert drastische verjonging door in het bestuur

Naar verluidt gaat Timon Scheers, uit de Reuper stal, zitting nemen in het bestuur. Geruchten gingen eerst dat Mark Scheers, de oudere broer van Timon in het bestuur plaats zou nemen. Volgens ingewijden beschikt Timon over de juiste competenties (te lang haar en jeugdige overmoed). Op de ledenvergadering van 22 oktober a.s. zou Timon gekozen kunnen worden door de leden. Timon zou voor drie jaar tekenen met een optie van 18 jaar.

Het bestuur was niet bereikbaar voor commentaar.

Westendorp 1 - Bredevoort 1 3-5

TrainertalkHet waren fantastische omstandigheden, het veld, het weer, redelijk wat toeschouwers zeker ook uit Bredevoort, om er een mooie voetbalmiddag van te maken. In de wedstrijdbespreking hadden we afgesproken om op het moment van balverlies op het middenveld met vier mensen te gaan spelen i.p.v. de normale drie. Om zodoende toch iets meer tegen te houden en om van daaruit in geval van balbezit proberen de bal iets langer in ons  bezit te houden ten opzichte van vorige week in Mariënvelde. Dit lukte in de eerste 15 minuten prima. We speelden de bal rond en ook Bredevoort kreeg eigenlijk geen grote kansen. Dit kwam ook omdat Richard en Rein de opbouw van hun verdediging naar voren heel goed ontregelden de hele wedstrijd door, waarvoor hulde.

Zo kwamen wij toch aardig in ons spel dat goed verzorgd was, veel minder foute passes dan vorige week. Ook verdedigend stond het erg goed er werd fel en goed kort gedekt. Jammer was het dan ook dat we toch weer drie tegengoals moesten incasseren door fouten, de een wat groter dan de ander. Dan zie je toch dat dat door dit soort goede tegenstanders gelijk afgestraft word. Gelukkig haalde Marvin ons nog voor rust van de nul af door te scoren na een goed lopende aanval over de rechterkant. We lieten eindelijk zien dat we niet bang hoeven te zijn om fouten te maken, we durfden weer naar voren te voetballen. Zo gingen we ook de rust in, niet tevreden over de stand, wel redelijk tevreden over het getoonde spel. In de tweede helft kregen we echter het deksel weer snel op de neus. Na vijf minuten scoorde Bredevoort de 1-4, helaas ging daar een grote dekkingsfout aan vooraf. Frank scoorde echter vrij snel de 2-4 waardoor wij eigenlijk goed in de wedstrijd bleven. Eigenlijk deden we de tweede helft niets onder voor Bredevoort. Aan het eind van de wedstrijd scoorde Bredevoort nog de 2-5, maar daarna wij ook weer door Marvin de 3-5. Al met al kunnen we met redelijke tevredenheid terugkijken op deze wedstrijd: er werd weer beter gevoetbald. Er werden weer minder kansen weggegeven en weer meer kansen gecreëerd. Jammer genoeg lopen we door eigen fouten steeds achter een goed resultaat aan! Aanstaande zondag uit tegen Ajax Breedenbroek wordt de tijd dat we dat tij gaan keren en dat Breedenbroek achter de feiten aanloopt! We hebben in ieder geval laten zien dat er een team staat dat er vol voor gaat!

Wat me ook nog opviel dit weekend, ik was zaterdag nog even kijken bij de B-junioren van SV Westendorp, die een mooie winstpartij speelden tegen SC Varsseveld. Ook had de C1 van SV Westendorp die dag eerder al gewonnen. Wat daarbij bijzonder was, dat beide teams elkaar steunen (volgens de regels) met spelers en dit gebeurde vorig jaar ook al tussen de verschillende teams. Je ziet dus dat die mannen/jongens soms zonder zeuren twee wedstrijden op een zaterdag spelen. Geweldig en als deze jongens/mannen staan voor de toekomst van SV Westendorp, dan komt het helemaal goed met de club!

Meer foto's »

Marienveld 1 - SV Westendorp 1 6-1

TrainertalkHet was wederom een zware competitiewedstrijd deze zondag in Mariënvelde. Allereerst hadden we te maken met een zeer technische ploeg die geweldig de bal en dus ook het spel beheerste vanaf de eerste minuut. Ten tweede hadden wij ook behoorlijk veel pech in onze personele bezetting. William had heel ongelukkig een bal op zijn hoofd gekregen tijdens de warming-up. Begon nog wel aan de wedstrijd, maar moest helaas na een kleine twintig minuten uitvallen omdat hij zich echt niet goed voelde. Tom nam zijn positie in onder de lat en na een beetje aarzelend begin, keepte hij een uitstekende wedstrijd. Waarvoor hulde, ga er maar aan staan, om zo in een keer vanaf de reservebank in het doel te moeten. Daarvoor was ook Mark Mijnen al uitgevallen met een pijnlijke nek. Na 20 minuten hadden we dus al twee wissels ingeleverd en stonden we al met 2-0 achter! We konden op geen enkele manier grip op de wedstrijd krijgen, en als we de bal hadden waren we hem elke keer weer zo kwijt. Niet door toedoen van Mariënvelde, maar omdat we slordig waren met het passen en inspelen. Na een paar nederlagen zie je toch steeds meer angst in het team komen. En dat we op die momenten dat we de bal hebben niet durven te voetballen. En dat is ontzettend jammer. Dat geloof in ons zelf moet er blijven.

Wat ook erg jammer was dat er aan het eind van de eerste helft irritatie ontstond in het team. En dat moeten we nu juist voorkomen. We weten dat het een bijzonder moeilijk jaar zal worden, dan moeten we nu juist niet op elkaar beginnen te zeuren. Iedereen doet zijn uiterste best, niemand valt wat te verwijten voor wat betreft instelling of inzet. Daar hebben we in de rust over gesproken en zijn weer met een andere instelling het veld ingegaan. En dat hebben we prima met zijn allen opgepakt. Want na een 5-0 ruststand werd de eindstand uiteindelijk 6-1 (doelpunt van Richard). Al moet daar wel bij vermeld worden dat Mariënvelde veel kansen miste en mede door goed keeperswerk van Tom.
Al met al weer een wedstrijd waar we met een groot niveauverschil te maken hadden, maar waar we vooral in de 2e helft hebben laten zien dat we door teamgeest en werklust toch aan het resultaat kunnen werken. Dank ook aan Bas om ons te helpen vanuit het 2e.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Meer foto's »

SV Westendorp 1 - KSV 1 2-5

TrainertalkNa een week waarin we heerlijk en goed getraind hadden stond KSV op het programma. Wederom een team dat nog ongeslagen was bij ons in de competitie. Met ons samen afgesproken strijdplan, om toch iets behoudender te spelen, waardoor de tegenstander minder ruimte zou krijgen, gingen we het veld op. De eerste helft was voor KSV maar ook wij hadden toch wel momenten dat wij ook elkaar goed konden vinden. KSV beschikte over een paar goede spitsen die het onze verdediging erg moeilijk maakte. Zo moeilijk dat we op een 0-2 achterstand kwamen. Net voor rust kwamen we echter terug in de wedstrijd, uit een rommelige situatie voor het doel scoorde Reinier de 1-2. Die hachelijke 0 was weg, we hadden gescoord.

Gelijk na de rust echter gooide KSV de wedstrijd in het slot. In een kleine 10 minuten scoorde ze twee keer, en wij zagen er in beide situaties verdedigend niet goed uit. Heel erg jammer, want wij zette op bepaalde momenten hun verdediging aardig onder druk. Na de vijfde tegengoal scoorde Rein nog op prachtige de 2-5, en hadden we zelfs nog twee keer een goede kans op een derde doelpunt. Uit deze wedstrijd kwam toch naar boven dat we er met zijn allen keihard voor knokken, maar dat we op de juiste momenten toch nog korter moeten dekken en geconcentreerder moeten zijn. Dat scheelt een hele hoop energie, die je weer kunt gebruiken om aan te vallen. Maar er valt niemand iets te verwijten, iedereen gaat er vol voor, zowel op training als ook in de wedstrijd. Waarvoor mijn complimenten.
Maar een wedstrijd wordt vaak beslist op momenten. En op bepaalde momenten was het net bij ons "net" niet scherp genoeg, om de tegenstander van scoren af te houden. KSV maakte daar dankbaar gebruik van. Jammer maar we hebben een jonge ploeg die hier nog veel van kan, moet, maar ook gelukkig van wil leren. En daar bouwen we op verder.

Deze week pakken we met zijn allen weer heerlijk de training op. Ook is het goed te horen dat Edo en Timon weer op de weg terug zijn van een blessure. En we hopen dan ook dat ze snel weer aansluiten bij de selectie. Verder wil ik Daniel bedanken voor de steun vanuit het tweede.

Meer foto's »

Kinderen op doorreis bij De Slotboom

Maandagmorgen 23 september is De Slotboom het toneel geweest voor rustende kinderen op doorreis vanaf Wehl op de fiets naar Lievelde. De vereniging heeft de kinderen en leerkrachten opgevangen en de kinderen van ballen voorzien zodat zij even de zinnen konden verzetten. De leerkrachten hebben onder het genot van koffie en thee heerlijk onder het afdak gezeten en iedereen die even naar het toilet moest kon dit doen in de eerste kleedkamer!
De ongeveer 100 kinderen gaan bij Beusink in Lievelde naar het jaarlijkse schoolkamp!

Menkhorst uitgeschakeld na blessure

Tijdens de wedstrijd tegen FC Trias kwam F1-speler Rowan Menkhorst erg ongelukkig ten val waarna hij met spoed naar het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem moest worden afgevoerd. Menkhorst zette even daarvoor het vierde doelpunt op zijn naam waarmee hij de stand op 3-4 voorsprong bracht. Op de afdeling spoedeisende hulp stond hij onder behandeling van dokter Marlies die een breuk in zijn onderarm constateerde. Na het bekend worden van het nieuws kwam er een stroom van steunbetuigingen via de sociale media op gang.

Door zijn blessure moest Menkhorst noodgedwongen de 'Pupil van de week' op zondag afzeggen. Ook is het hoogst onzeker of hij aanstaande zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Zelos F4G van de partij zal zijn.

Het bestuur van sv Westendorp wenst hem beterschap en een spoedig herstel!

vv Vosseveld 1 - SV Westendorp 1 3-0

TrainertalkNa een dramatisch verlopen openingswedstrijd tegen vv Erix, was het deze week zaak ons weer te herpakken om tegen VV Vosseveld een goed resultaat neer te gaan zetten. Na de training van donderdagavond kwam dat geloof in onszelf weer een beetje terug. Wat wel jammer was dat de bereidwilligheid om met het eerste elftal mee te gaan (i.v.m. blessures en werk) erg gering was. Iedereen zal zo zijn eigen prioriteiten wel hebben, maar het past eigenlijk niet bij de visie en de ingeslagen weg van de club. Jammer!! Maar Rob Navis ging uiteindelijk mee, waarvoor onze dank.

Dan de wedstrijd: we begonnen stukken sterker dan vorige week. We dekten korter, waren feller en de posities waren veel beter bezet. Ook kwamen we zelf meer aan voetballen toe en je zag dat er meer geloof was in eigen kunnen. Ook tegen deze toch wel erg goede tegenstander. Door persoonlijke fouten liepen we net tegen rust, 43e minuut, tegen een tegen goal op. Zeker het moment was erg ongelukkig. Na in de rust weer wat dingen samen doorgenomen te hebben, ging de wedstrijd eigenlijk op dezelfde voet verder. vv Vosseveld overheerste weliswaar, maar ook wij kwamen aan voetballen toe. De coaching naar elkaar toe ging weer wat beter en het spel werd wat verzorgder. Nadat vv Vosseveld toch wel wat kansen had laten liggen kwam in een flipperkast situatie toch de 2-0 tot stand. Maar ook daarna probeerden we toch te blijven voetballen, wat gedeeltelijk lukte. Een verkeerde inspeelbal van William, die overigens een bere partij stond te keepen, werd genadeloos afgestraft door Vosseveld: 3-0. Verder dan wat kleine kansjes voor ons en een geweldige vrije trap van Frank die door de keeper van Vosseveld uit de kruising werd gehaald kwamen we niet meer in deze wedstrijd.

Na de wedstrijd overheerste wel het gevoel dat we veel meer kunnen als dat we denken, als we het maar samen doen. Maar… en zo verwoorde Koen het passend: "we hebben wel weer verloren" gevolgd door wat woorden die ik u zal onthouden. En dat is precies de mentaliteit die we met zijn allen nodig hebben om beter te worden.

Meer foto's »

SV Westendorp 1 - Erix 1 0-9

TrainertalkVooropgesteld, de winst van Erix was volkomen terecht. Ze waren beter op het technisch / tactische vlak en ook fysiek waren ze een paar maatjes te groot. Maar als je een wedstrijd zo slap begint zoals wij en dan binnen 12 minuten met 0-3 achterstaat, dan is de wedstrijd over en gespeeld en dan wordt het ook een heel lang seizoen.

Voor de wedstrijd hadden we duidelijk afspraken gemaakt over het terugverdedigen en toch komt Erix in de eerste helft keer op keer door via de flanken. Terwijl iedereen daarvoor gewaarschuwd was! Jammer, duur leermoment. We hebben de hele wedstrijd door de bal te weinig in ons bezit gehad en gehouden en daar gaan we deze week weer keihard op trainen. In de tweede helft was het positiespel iets beter, maar toen gingen de koppies definitief hangen. In die periode waren ook veel tegendoelpunten te voorkomen geweest.

Afgelopen zondag heeft duidelijk gemaakt dat door de nieuwe indeling, (er is geen 6e klasse meer), we veel vaker tegen dit soort uitstekende tegenstanders zullen moeten opboksen. En dat we dus vanaf minuut één de volle 100% moeten geven om een goed resultaat neer te zetten en ons moeten houden aan de tactische afspraken die we samen voor de wedstrijd maken. En gezien de trainingsopkomst, het enthousiasme van zowel spelers, begeleiders, bestuur, spelers maar ook supporters heb ik daar alle vertrouwen in.

We moeten proberen wat we doordeweeks trainen om te zetten in de wedstrijd van de zondag. Dan weet ik en vele met mij, het zeker dat het niveau aan het eind van het seizoen enorm verbeterd zal zijn. En daar gaan we met zijn allen voor.

Meer foto's »

Oude teamfoto opgedoken

Arnold Tuenter vond nog een oude foto uit 1989 met het standaardelftal van SV Westendorp tijdens de start van de officiële KNVB competitie. Meer oude foto's ziet u hier.


Interview met trainer Bertie Duiverman

Westendorp zit weer in de lift dankzij een nieuwe organisatie

De voetbalclub Westendorp is een aantal jaar buiten beeld geweest bij het Achterhoekse voetbal. Sinds afgelopen jaar zijn er serieuze stappen ondernomen om de club weer in een opwaartse spiraal te krijgen. Een organisatieverandering en een trainer met een heldere visie staan aan de basis van de toekomstplannen.

En de club heeft aardige toekomstplannen blijkt uit een gesprek met hoofdtrainer Bertie Duiverman. De redactie sprak met hem over zijn passie en de club waar hij momenteel een sterke binding mee heeft en waar hij ook het eerste elftal traint.

"Dat Westendorp 5 jaar zonder eerste elftal heeft gespeeld heeft lange tijd gevreten aan de mensen uit het dorp. Sinds drie jaar hebben we toch weer een eerste elftal opgestart. Het eerste jaar waren de resultaten boven verwachting en het tweede jaar kwamen we toch wel wat tekort ten opzichte van onze concurrenten. Nu staat het derde seizoen van de nieuwe hoofdmacht voor de deur en dit is mijn eerste klus als trainer. Ik heb dit jaar mijn TC3 diploma behaald en we zijn inmiddels de voorbereiding begonnen die een beetje wisselvallig verloopt.

Dit jaar hebben we voor het eerst een technische staf bij Westendorp en hebben we een serieus plan voor komend seizoen. De doelstelling van dit jaar is namelijk: "Het plezier terugbrengen bij de spelers door de hele club en zodoende ook de prestatie". Omdat we niet kunnen degraderen is een handhavingsdoelstelling overbodig. We willen dat de spelers zich ontwikkelen door plezier te hebben en hard te werken. Met die combinatie proberen we de prestaties te bevorderen. Je ziet dan ook dat de spelers nog tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Dit seizoen zijn we begonnen met een overwinning op Doesburg, een nederlaag tegen vv Zeddam en een nederlaag tegen Angerlo Vooruit. Dat geeft aan dat er nog genoeg werk aan de winkel is, maar gelukkig is de positieve vibe terug in de club.
De technische commissie bestaat uit twee bestuursleden, twee oud spelers en een jeugdtrainer. Het beleidsplan is samengesteld met als grootste uitgangspunt; Zelfwerkzaamheid. Dit moet ook wel voor een kleinschalige club als Westendorp. Dit zorgt echter wel voor een hele prettige unieke clubsfeer. Het gros van de spelers en de leden van sportvereniging Westendorp komt ook uit Westendorp. Dus we moeten ook wel de club laten leiden door eigen mensen en eigen inzet.

Waarom heeft Westendorp nou een achterstand opgelopen de afgelopen tijd? "Een belangrijk verschil met een club als Westendorp en bijv. een club als VIOD is bijvoorbeeld dat de jeugd bij VIOD getraind wordt door opgeleide trainers. De vereniging faciliteert daarin en dat is een wezenlijk verschil. Bij Westendorp hebben we dat vooralsnog niet en hebben we de afgelopen jaren ook niet gehad. Dan zie je dat je tegen een achterstand oploopt. Toch proberen we dit steeds meer om te buigen door opgeleide trainers in te zetten voor onze jeugd. Hierin is bijv. Jan ten Brinke en Perry Heijstek van grote toegevoegde waarde."

Waarom heb je zo bewust voor Westendorp gekozen? "Ik had twijfel om te kiezen tussen een tweede elftal of A junioren van een goede amateurclub uit de regio of om te kiezen voor een standaard elftal. Ik heb toch gekozen voor Westendorp. Dat komt omdat de ambitie die daar wordt uitgesproken mij zeer aanspreekt. Ik heb bij deze club ook een geweldige assistent, Rob Welling. We zitten qua voetbalgedachten op dezelfde lijn. Samen proberen we al voetballend het plezier en de prestatie omhoog te krijgen.

Heeft Westendorp voor aankomend seizoen nog versterkingen gekregen? "Dit jaar hebben we talentvolle jeugd toegevoegd aan de selectie en we hebben ook twee spelers van andere clubs mogen verwelkomen. Frank Lubbers van sportclub Varsseveld en Wibe Snelting die in de lagere elftallen van Concordia Wehl heeft gespeeld komen ons versterken." Ook komen op dit moment steeds meer voetballers terug bij SV Westendorp die daar in hun jeugd hebben gespeeld, een geweldige ontwikkeling natuurlijk. De spelers moeten nu weer flink hun best doen voor een plek in het eerste van Westendorp.

Als club zijn we zeer tevreden met de goede lijn die is ingezet en dat heeft nu op de korte termijn al geresulteerd in een enthousiaste begeleiding en spelers. Ook het aantal mensen dat langs de lijn komt kijken zien dat het plezier in het voetbal weer terug is.

Ik ben zelf ook erg enthousiast over de club en de mensen die er rondlopen. Zo ga ik zelf ook op zaterdag en op andere dagen, als ik even kan, bij andere elftallen kijken.

Zelf heb ik niet zo een heel langdurige carrière gehad in het voetbal. Ik heb zelf gevoetbald bij de jeugd van Ulftse Boys. Op mijn 15e werd mijn interesse in het trainerschap al gewekt. Vanaf toen ben ik veel actief geweest bij het begeleiden van een elftal. Het werd bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Zaterdag bijv. nadat iedereen terug kwam van de voetbalvelden werd er altijd Duits voetbal gekeken. Het gezin Duiverman ademde voetbal!

Duiverman maakt selecties bekend

Trainer Bertie Duiverman maakte vandaag de selecties van het eerste en tweede team van SV Westendorp voor het nieuwe seizoen bekend.

Westendorp 2

 1. Marc Hesselink
 2. Marco Scheers
 3. Jelmer Kruisselbrink
 4. Nick Roelofsen
 5. Rob Navis
 6. Frank Smeitink
 7. Ronald Smeitink
 8. Bas te Stroet
 9. Marcel ter Heide
 10. Bart Salemink
 11. Dave Jansen
 12. Sil ten Brinke
 13. Marc Crijnen
 14. Daniël Visser
 15. Hans Kruisselbrink
 16. Johnny Ankersmid
 17. Fons Hagelaars

Westendorp 1

 1. William Bel
 2. Rob Tuenter
 3. Jorrit Hoek
 4. Frank Lubbers
 5. Tom Woolschot
 6. Timon Scheers
 7. Justin Mijnen
 8. Wibe Snelting
 9. Reinier Welling
 10. Koen Klein Ikkink
 11. Richard Limbeek
 12. Mark Mijnen
 13. Jelle Beunk
 14. Edo Beunk
 15. Sjoerd Kok
 16. Marvin Vreman
 17. Mathieu Liebrand

Westendorp wint eerste bekerwedstrijd van Doesburg !

Twee doelpunten door Richard Limbeek. "Gaaf debuut gehad bij Westendorp 1! Met veel strijd 3-2 gewonnen van SC Doesburg voor de beker." aldus Wibe Snelting. Tom Woolschot: "Helemaal kapot na het werk en een lekkere pot voetbal! Heerlijk die 3-2 overwinning op Doesburg!". Frank Lubbers: "Een verdiende 3-2 winst op Doesburg voor de beker!"

Indeling seizoen 2013/2014

De KNVB heeft de indeling voor district Oost (PDF) bekend gemaakt. Sportvereniging Westendorp speelt in de vijfde klasse C tegen de volgende clubs: Ajax Breedenbroek, Bredevoort, Erix, Halle, KSH, KSV, Mariënveld, Meddo, SVGG, Vios Beltrum en Vosseveld.

KNVB-beker: Westendorp 1 is ingedeeld in groep 1 071 bij Angerlo Vooruit 1, Doesburg SC 1 en Zeddam 1.