Sportvereniging Westendorp

Nieuwsarchief: seizoen 2014/2015

Hier vindt u oudere nieuwsberichten, niet meer actueel maar waard om te bewaren. Kijk ook even bij de fotoalbums, die worden natuurlijk ook allemaal bewaard.

Kranteknipsels

Knipselmap (PDF 19 MB)

Toernooigroei

Overgoor spreekt!!

Zondag 7 juni waren "we" wederom uitgenodigd voor het 40+ veteranentoernooi van Sportclub Silvolde. "We" zijn een groepje enthousiaste 40 plussers die meedraaien in een 40+ competitie, georganiseerd door diverse verenigingen uit de omgeving. Ook doen er twee verenigingen mee uit Emmerich en Elten. Ongeveer één keer in de maand op zaterdag organiseert een vereniging dit. Afgelopen seizoen hebben we het niet slecht gedaan. We zijn absoluut niet weggespeeld, hebben onze doelpuntjes meegepakt en zijn op de achtste plaats geëindigd.

Goed, nu weten jullie zo een beetje wat wij doen het jaar door. De zevende verzamelden we ons om 8.30 uur op De Slotboom. Na een bakje koffie vertrokken we op de fiets naar Silvolde. Het was mooi weer en we hadden er zin in. De eerste wedstrijd was om 10.00 uur tegen de veteranen van Loil. Het was een redelijk gelijk opgaande strijd met kansjes over en weer. Helaas leidden deze niet tot doelpunten en eindigde de wedstrijd in 0-0. Eerste puntje binnen! De tweede wedstrijd was Fortuna Elten. In de competitie hadden we hier met 5-1 van verloren, maar gezien onze goede rustige veldspel en het feit dat Elten 2 wedstrijden achter elkaar moest spelen hadden we er wel vertrouwen in. Het ging wederom over en weer maar dankzij heel goed keeperswerk van beide keepers werden er veel doelpunten voorkomen. Tot de Duitse keeper een schot van ons niet helemaal goed verwerkte en de bal het doel inrolde. 1-0 voor ons! We probeerden uit alle macht de voorsprong de laatste minuten vast te houden, maar helaas (het blijven Duitsers en ze zaten nog niet in de bus naar huis) wisten zij in de laatste paar seconden toch nog een balletje achter onze keeper te schieten. Jammer, maar positief blijven. Ons spel was goed en we hadden we weer een punt.

Met een totaal van 2 punten werden we tweede in de poule en konden we door naar de kruisfinale! Gaat goed. Vorige toernooi editie werden we zonder punten naar huis gestuurd, dus dit was al een hele verbetering. De kruisfinale was tegen VVG. Dit team werd sterker geacht, maar we bleven rustig ons spel spelen. Na een paar minuten spelen bleek het team echt sterker en hadden we weinig meer in te brengen. Na hun eerste doelpunt was de ban gebroken en scoorde VVG aan de lopende band. We verloren dan ook dik. We waren klaar voor de derde helft. Deze was erg gezellig. Ook omdat Silvolde 1 de beslissende wedstrijd tegen NEC voor promotie naar de hoofdklasse moest spelen. We waren het er over eens dat er zeker groei in ons spel zit. Echter een aanvulling met een paar spelers erbij is welkom. Dus, ben je 40+ kom op woensdagavond eens kijken op de training of speel een keer op zaterdag namiddag een paar wedstrijden mee.

Met sportgroeten,

Verslag bekerfinale

De spelers van Westendorp 1 hebben een verslag gemaakt van hun 'schoolreisje' naar de bekerfinale. Lees hier hoe ze het vonden.

Westendorp B1 wint de bekerfinale tegen La Première!

Deze spannende finale zal niet zo gauw worden vergeten, Westendorp B1 schrijft geschiedenis in het 40-jarig bestaan van de club door een KNVB-bekerfinale te winnen. Op de prachtige accomodatie de Bijenkamp van FC Eibergen werd tegen de geheel onbekende Almelose club La Première gespeeld. Het werd 4 tegen 3 en Westendorp kon de beker mee naar huis nemen. Thuis werden de spelers ontvangen door een enthousiaste schare fans die met rood/blauwe rook een sfeervolle ontvangst boden. Kijk hier voor de fotoreportage.

SV Westendorp – vv Stokkum 3-1

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkDe laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015 en die wilden we toch graag winnen. A: omdat we konden laten zien dat de oorwassing van vorige week, de 1-7 nederlaag tegen de terechte kampioen vv Dinxperlo, een incident was geweest en B: om natuurlijk een uitstekende 2e seizoenshelft goed af te sluiten. En ik moet eerlijk zeggen: dat zag er de eerste 35 minuten van de eerste helft niet naar uit. We voetbalden met 11 bv-tjes en niet met een collectief waarmee we na de winterstop erg goede resultaten hadden gehaald. Wat dus ook resulteerde in een 0-1 terechte achterstand. Helaas moest er een zware blessure aan te pas komen van Richard om de mannen in het veld eens goed toe te spreken. Ik weet niet of het daaraan lag maar van af dat moment ging het een stuk beter. Jammer genoeg moest Richard naar de eerstehulppost met een pijnlijke enkel die daar in het gips werd gezet, uitslag volgt deze week. In de rust had een toch wel boze Rob de boel weer op scherp gezet. Het zou toch ook erg jammer geweest zijn een jaar zo af te sluiten. We moesten gewoon het baltempo proberen hoog te houden, ook omdat vv Stokkum een behoorlijk feestje had gevierd de avond ervoor. Het werd goed opgepakt door de mannen, het eerste kwartier van de 2e helft was helemaal voor ons, Koen scoorde de 1-1 en Jimmy even later de 2-1. We bleven het spel dicteren en gaven bijna geen kans meer weg. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was illustratief voor dit seizoen. In plaats van voor eigen succes te gaan, legde Jan Willem de bal af aan de nog beter vrijstaande Jimmy, die het keurig afrondde. Prima samenspel. De laatste 3 punten van dit seizoen waren een feit.

Die laatste 3 punten bracht het totaal op 34, een prachtig resultaat en zeker het beste resultaat ooit voor het eerste elftal van onze club. Daar mogen we met zijn allen ontzettend trots op zijn, spelers, begeleiding, bestuur maar ook het publiek. Want met het komen van de punten ondervonden we steeds meer support van langs de lijn. Soms wel eens erg kritisch maar zeker met positieve bedoelingen. Wij (spelers en begeleiding) kunnen u daarvoor niet anders dan hartelijk bedanken, het was echt fantastisch. Ook wil ik vanaf hier Rob, Theo, en Rudi hartelijk bedanken voor het mooie jaar. Rob voor zijn fantastische gelijkwaardige ondersteuning op voetbalgebied als collega maar ook als vriend. Theo (samen met zijn vrouw) voor het altijd klaarstaan voor iedereen en alles, of het nu een doel repareren was of iets voor de mannen: Theo regelde het. En Rudie voor een heel jaar vlaggen en betrokkenheid. Het voelde erg goed zo met zijn vieren. En het allerbelangrijkste en ik denk dat ik dan namens de hele begeleiding spreek, wil ik de mannen van het eerste elftal bedanken en daarmee bedoel ik iedereen die speelminuten heeft gemaakt, dus ook sommige mannen van het 2e en jongens van de B. Want voornamelijk door jullie is het zo’n goed jaar geworden. De leergierigheid, de betrokkenheid, de inzet en de absolute wil, die was van een ieder van jullie geweldig. Ik hoop dat we er met zijn allen volgend jaar een vervolg aan kunnen geven.

Rest mij om u allemaal een hele fijne zomervakantie te wensen en we zien u graag weer terug in het nieuwe seizoen 2015/2016. Op wat voor manier dan ook bij SV Westendorp.

Definitieve Topscorelijst 2014/2015:
Koen 13+1=14, Jimmy 10+2=12, Jelle 5, Marvin 4, Richard 3, Frank 3, Koen Heijstek 3, Jurgen 1

Westendorp 2 wint van Söwent Seubn

Nadat de avond (nacht) ervoor tijdens de teambarbecue de gewrichten even goed in de marinade zijn gezet werd zondag afgetrapt tegen Zieuwent. Op een zonnige (bloedhete) dag met de geweldige grappen van een niet nader te noemen grensrechter nog in ons achterhoofd werd er begonnen met de gebruikelijke professionele warming-up.

Tijdens de warming-up besloot Henk Herbert eens te trakteren op een paar vlammende afstandsschoten. Henk kent overduidelijk zijn eigen kracht niet wat erin resulteerde dat de pink van Herbert er ongeveer afgeschoten werd (in een hoek van 90 graden de verkeerde kant op stond). Dit betekende dat Henk (onze eigen Jeroen Verhoeven) plaats moest nemen in de goal.

In het begin van de wedstrijd had Zieuwent het betere van het spel. Na een weergaloze vrije trap die door Henk onmogelijk gestopt kon worden, verdween de bal in de korte hoek. De rest van de helft werd er door Westendorp werkelijk niks klaargespeeld en Zieuwent wist ballen op 2 meter afstand op miraculeuze wijze naast te mikken. Westendorp mocht blij zijn dat het met een kleine marge de rust in ging. Na het gebruikelijke kopje thee, een paar kilo zware shag en wat wonderthee werd de wedstrijd voortgezet. Wegens het gebrek aan wissels moest de oude garde aangevoerd door Digo en Grado 90 minuten volmaken waarvoor hulde. Overigens wilde Digo heel graag dat ik hem noemde. Digo de volgende keer eerst even een assistje geven of een goaltje maken voor een vermelding…

De donderspeech van good old Frankie Smeitink had Westendorp niet kunnen motiveren sterk aan de tweede helft te beginnen. De bal werd knap in de verre hoek geschoten waar Mats inmiddels Henk had afgelost. Nadat vervolgens Rob afhaakte met een knieblessure was het de beurt aan Frank om na een periode van blessureleed zijn lang verwachte comeback te maken. Onder leiding van Sil (die inmiddels de rol van target man vervulde zoals Ismael Urzaíz dit bij Ajax nooit heeft kunnen doen) werden de verdedigers van Zieuwent constant opgejaagd.

Het duurde niet lang voordat het "kick and rush" zijn vruchten afwerpt. Good old Frankie Smeitink is koud in het veld wanneer hij de keeper (formaatje Bart de Graaff) verraste met een prachtige lob. Westendorp geloofde er weer in en onder leiding van het publiek dat zich massaal achter de ploeg schaarde werd er vechtvoetbal gespeeld. Nergens op het veld was Zieuwent veilig. Door de mannen van Westendorp werd er bloed geroken! Uit de kluts maakte Yannick de gelijkmaker. Nadat in de uitwedstrijd eerder een 2-0 achterstand in een 2-3 overwinning werd omgebogen leek dit scenario zich deze wedstrijd wederom te ontplooien! Nog één keer werd alles gegeven. Wat zich vervolgens afspeelde doen ze ons in Barcelona niet na. Een perfect aangesneden ingestudeerde vrije trap belandde op het hoofd van… ja ja u raadt het al: good old Frankie Smeitink die op zijn laatste benen liep maar toch de bal keihard in de hoek kopte. 3-2! Ondanks dat we veel spelers moesten missen was dan toch de overwinning uit het vuur gesleept en kan Westendorp terugkijken op een leuk seizoen. Het voetbal was niet altijd van een denderend niveau maar er kon tenminste altijd wel gelachen worden (bij tegengoals of wanneer Ronald weer eens iemand volledig in tweeën zaagde). Ten slotte, Herbert veel beterschap en de volgende keer mag Nick weer lekker een stukkie schrijven!

vv Dinxperlo-SV Westendorp 7-1

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkSmeer, dat hebben we gehad afgelopen zondag. Van een ploeg die terecht koploper is en die zich misschien aankomende zondag wel de kampioen van onze klasse mag noemen. Daar waar we voor de wedstrijd nog grote plannen hadden om het Dinxperlo zo moeilijk mogelijk te maken, was het na een kwartier al duidelijk dat er voor ons in Dinxperlo niets te halen viel. Het enige wat we konden doen was leren, leren hoe voetbal gespeeld moet worden. Heel veel positiewisselingen op het middenveld bij hen. Veel beweging zonder bal, een genot om naar te kijken. Maar er valt onze jongens niets kwalijk te nemen, ze hebben hun uiterste best gedaan. Er is al zoveel progressie geboekt dit jaar. Maar Dinxperlo was en is gewoon een maat te groot. Het is geen schande om tegen dit team te verliezen. In de rust hadden we nog duidelijk gemaakt dat we de uitslag niet te groot moesten laten worden, het was immers al 3-0. Maar toen het na 5 minuten in de tweede helft 4-0 werd, zag het er toch naar uit. Jelle scoorde nog wel de 4-1. Maar daarna liep Dinxperlo uit naar de eindstand van 7-1. Rest ons niet anders dan ons volledig te richten op de laatste wedstrijd thuis tegen Stokkum a.s. zondag. Als we deze zouden kunnen winnen eindigen we netjes boven aan in het rechterrijtje met 34 punten en dat zou een prestatie van formaat zijn. Maar makkelijk word het niet, want Stokkum draait ook een uitstekende 3e periode. Het belooft een leuke wedstrijd te worden en we zullen net als alle voorafgaande wedstrijden ons uiterste best doen om de drie punten op de Slotboom te houden. We zien u graag zondag om 14:00 uur op de Slotboom voor de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Topscorelijst: Koen 13, Jimmy 10, Jelle 5, Marvin 4, Richard 3, Frank 3, Koen Heijstek 3, Jurgen 1

Westendorp 2 verliest nipt van AD'69

Niks ProatOp zondagochtend 3 mei stond de wedstrijd tegen AD'69 op het programma. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Aalten. Daar stond Westendorp met 11 man op het veld, waarvan er twee geblesseerd waren. Die wedstrijd hadden we geen beschikking over wisselspelers en zo ging de eerste wedstrijd van het seizoen kansloos verloren. We wisten dat AD'69 een goed voetballend team had maar erg wisselvallig presteerde. Westendorp begon de wedstrijd met de volgende 11 spelers:

Opstelling WestendorpVoordat ik ook maar iets zinnigs kan zeggen over de beginfase lag de bal er al na pak en beet 20 seconden in. Een communicatiefout tussen Mathieu en Herbert, die beiden dachten dat de ander de bal zou pakken, scoorde AD’69 heel gemakkelijk de 0-1. Een valse start voor de mannen van Westendorp die na 30 seconden opnieuw mochten aftrappen. Westendorp ging direct opzoek naar de aansluitingstreffer. Na over en weer wat kleine kansen kreeg Bas de bal op 30 meter van het doel. Waar iedereen wachtte op een splijtende pass van Bas, ging hij op avontuur. Op 20 meter van het doel schoot hij en schoot fenomenaal raak in de linkerbovenhoek! Als zulke goals gefilmd worden gaan ze denk ik de wereld over. 1-1! Je kon zien dat AD'69 van slag was. Dit hadden hun, noch wij aan zien komen. Westendorp probeerde om via de counter toe te slaan en liet AD'69 het spel maken. 10 minuten voor rust viel de 1-2. Een corner belandde via de binnenkant van de paal in het doel van Herbert. Vlak voor rust viel ook nog de 1-3. Een goed uitgespeelde aanval werd koelbloedig afgerond door de spits van AD'69 en zo gingen we rusten met een 1-3 achterstand. In de rust zou Herbert vervangen worden door Mats en ging Herbert spelen als rechtsbuiten.

In de tweede helft had Westendorp bij tijd en wijle het betere van het spel. Met Sil en Tom die zich de longen uit het lijf liepen werd de aanval gezocht. AD'69 kreeg de beste kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar een opnieuw uitstekend optreden van Mats voorkwam dit. 20 minuten voor tijd kreeg Westendorp een penalty. Na een goede individuele actie van Nick aan de linkerkant en een goede voorzet op Bert, schoot Bert tegen de hand van de verdediger van AD'69. Nadat zo’n beetje heel Westendorp appelleerde voor een penalty gaf de scheidsrechter van dienst deze ook. Bert pakte de bal en stuurde de keeper in de verkeerde hoek. Opeens stond het 2-3 met nog ruim 15 minuten te gaan! De wedstrijd werd grimmiger. Een paar stevige overtredingen zorgde voor een tumultueuze slotfase. AD'69 had eigenlijk met 10 man moeten staan, nadat de laatste man Robin bij de keel pakte waar de scheidsrechter bij stond. Wonder boven wonder mocht hij blijven staan. Ik heb me laten vertellen dat wanneer dit bij het eerste elftal gebeurd je gerust acht wedstrijden schorsing kan krijgen. In de slotfase kreeg Westendorp nog een aantal kansen, maar deze werden niet benut en zo ging de wedstrijd met 2-3 verloren.

Volgende week krijgen we RKZVC op bezoek. Een wedstrijd waarbij niks meer op het spel staat. Westendorp heeft de zesde plek veilig gesteld en dat mag een knappe prestatie worden genoemd! Door de fusering met het derde team van Westendorp aan het begin van het seizoen was het soms lastig, maar naarmate er vaker wedstrijden samen werden gespeeld ging het steeds beter lopen. Wat ook meespeelt is de teamspirit van deze groep. Er hangt week in week uit een geweldige sfeer in de kleedkamer en ik hoop persoonlijk dat dit volgend jaar op dezelfde manier mag doorgaan!

Goals: Nick (6) Bert (5) Robin (3) Sil (2) Tom (2) Bas (1) Frank (1) Patrick (1)

Westendorp 2 verliest kansloos in Gendringen

Niks ProatOp zondagochtend 26 april stond de wedstrijd tegen Gendringen op het programma. In de thuiswedstrijd verloor Westendorp, maar waren er wel kansen op een punt. We wisten dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Menig speler had een goede warming-up achter de rug. Zaterdagavond vond het plaatselijke Mega Piraten Festijn plaats. Dat het een uitstekende warming-up was, was terug te zien op de Slotboom. Aangekomen in Gendringen vond er een psychologische oorlogsvoering plaats. De kleedkamer waarin de mannen zich moesten omkleden was bezet en dit betekende dat er twee teams in een vrij kleine kleedkamer terecht kwamen. En net wanneer je dacht dat je alles had gehad kwam het verontrustende bericht dat we moesten spelen op kunstgras. Daar stonden we dan met ons goede gedrag. De scheidsrechter floot voor de eerste helft.

We zagen direct dat Gendringen de terechte koploper was. Verdedigers die doorschoven en backs die opkwamen en telkens had Gendringen een paar mannen meer op het middenveld. Gendringen kreeg kans op kans om de score te openen, maar liet dit na. Bert kreeg een goede kans op de score te openen. De verdediger van Gendringen schatte de hoge bal verkeerd in, maar Bert wist niet te profiteren. Kort voor rust opende Gendringen toch de score. De back van Gendringen kwam weer eens mee op, legde terug en via Jelmer belandde de bal in het doel. We gingen rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer. De uitstekende warming up van zaterdagavond begon zijn tol te eisen en eigenlijk hebben we de complete tweede helft op onze eigen helft gespeeld. Gendringen wist de score niet uit te bouwen en wij bleven hopen op een bevliegen van Bert. Helaas kwam deze bevlieging niet en scoorde Gendringen vlak voor tijd de verdiende 2-0. Dat het maar bij 2-0 bleef was te danken aan de uitstekende keeper van Westendorp. Mats was op het laatste moment gevraagd om bij ons te keepen en dit deed uitstekend! Mats voetbalde perfect mee, had een aantal weergaloze reddingen en een geweldige uittrap. Ik persoonlijke kende Mats alleen van verhalen, maar als hij zo doorgaat kan dit bij Westendorp een hele grote worden!

Volgende week krijgen we AD '69 op bezoek. Een lastige tegenstander. We hopen dan weer eens drie punten te pakken op gewoon gras!

Goals: Nick (6) Bert (4) Robin (3) Sil (2) Tom (2) Frank (1) Patrick (1)

vv Terborg - SV Westendorp 2-0

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkEen terechte, maar moeizame overwinning op een stug Westendorp. Dat waren de woorden van de Terborg trainer over de wedstrijd van eergister en daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Tuurlijk was Terborg individueel sterker, een goede techniek met goed inzicht, het zag er prima uit. Maar… met een beetje meer scherpte hadden wij ook zo maar kunnen scoren en misschien ook wel meer dan één keer. Maar wat nog leuker is dat we steeds serieuzer genomen worden. Waar eerder de trainer, spelers en bestuur van de tegenpartij het steevast hadden over de slechtste wedstrijd van hun kant en altijd tegen ons, merk je nu steeds vaker dat er anders over ons gesproken wordt en dat is een verdienste van ons allemaal. SV Westendorp wordt voor vol aangezien en terecht. Want ook afgelopen zondag speelden we weer een prima partij tegen de nummer 3 uit onze competitie. Achterin stond het weer goed, Terborg speelde precies zoals wij verwachtten en daar anticipeerden wij goed op. We gaven niet veel kansen weg en kwamen er ook een paar keer heel gevaarlijk uit. Ik denk dat als we dezelfde scherpte hadden gehad op zondagmiddag als de avond ervoor op het Mega Piraten Festijn, we misschien wel een kansje hadden gehad. Maar Rob en ik hadden duidelijk gezegd dat we het zouden accepteren, die gezellige zaterdagavond uit. Want als wij zien dat de meeste spelers zich al een seizoen lang super rekening houden met de wedstrijd op zondag, dan is het de mannen gegund. Zeker als ze met het overgrootste deel van het team gaan. Lekker doen.

Maar nu verder met de wedstrijd. Tot aan de rust konden we de 0-0 vasthouden. Met ook in het begin van de tweede helft gelijk weer een grote kans voor ons. Jimmy prikte hem echter net naast het doel. De druk op ons doel werd vanaf dat moment echter steeds groter en dat resulteerde in de 1-0 van Terborg. Maar ook daarna gaven wij nog steeds goed partij. Terborg kreeg de overwinning niet zomaar. Net op het moment dat we achterin 1 op 1 wilden gaan spelen sloeg Terborg echter nog een keer toe. En ondanks een goede kopbal van Koen die de keeper van Terborg fantastisch uit het doel haalde kwamen we niet. Wat achterbleef was de trots dat we tegen zo'n goede tegenstander zo goed speelden. En als de dienstdoende scheidsrechter dan na de wedstrijd zegt dat dit een wedstrijd was op 4e klas niveau, mag je alleen maar trotser zijn. Het geeft aan dat we heel erg op de goede weg zijn. Nu volhouden met z'n allen. Aanstaande zondag spelen we uit tegen de huidige nummer 1, Dinxperlo. Een mooiere kans om te stunten is er niet en als we met grote letters in de krant willen op maandag, is het misschien wel handig om het zaterdagavond iets rustiger aan te doen… het is tenslotte niet elke zaterdag feest! We zien u graag in Dinxperlo aan de lijn, wie weet wat er gebeuren kan, wij gaan ervoor, tot a.s. zondag.

Topscorelijst: Koen 13, Jimmy 10, Marvin 4, Jelle 4, Richard 3, Frank  3, Koen Heijstek  3, Jurgen 1, Sander 1

SV Westendorp – NVC 3-1

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkHoe zouden de mannen dit oppakken, na een donderdag van euforie? Zouden ze dezelfde motivatie hebben als in de jubileumwedstrijd tegen VVG? In de wedstrijdbespreking hebben we het er uitgebreid over gehad, dit was gewoon weer een nieuwe wedstrijd met als beloning "het linker rijtje" en een nieuwe beste score ooit van 31 punten in de historie van SV Westendorp. Bij winst wel te verstaan. Wat volgde in de eerste helft was zomeravondvoetbal, maar dan op zondagmiddag. NVC had respect voor ons en durfde niet vol op de aanval te spelen en wij lieten ons niet uit de tent lokken. Wat tot gevolg had dat er veel heen en weer gespeeld werd over de breedte van het veld. Wat positief was, dat wij ook probeerden te zoeken naar vrijstaande mensen zonder maar gelijk de lange bal te spelen. We kwamen nog wel even goed weg net voor rust toen een NVC-voorzet keihard op de paal belandde. Maar zonder geluk vaart niemand wel. En zonder iemand te kort te doen wil ik er nog wel even twee spelers uithalen: Marc Vriezen en Rob Tuenter, wat speelden die twee mannen een dijk van een eerste helft. Zoals ze eigenlijk de laatste weken al steeds goed spelen op rechts- (Marc) en linksback (Rob) positie. Fel verdedigend, goed in de duellen, er vol voor gaan en als het effe kan ook nog mee opkomen. Houd dit niveau vast mannen! Super.

In de rust van de wedstrijd hamerden Rob en ik erop dat als we wat meer energie in de wedstrijd zouden stoppen, we het terugbetaald zouden krijgen in 3 punten. En dat was een waarheid als een koe, we begonnen de tweede helft feller wat resulteerde in twee doelpunten van Jimmy. We kwamen terecht op 2-0. Maar daarna was het eigenlijk weer het niveau van de eerste helft, al gingen er nu ook nog wat spelers "uit hun positie" lopen. Waardoor we eigenlijk NVC weer een beetje in het zadel hielpen. Niet onverwacht kregen we in die periode ook het doelpunt tegen en werd het toch nog spannend. Dit moeten we een volgend keer voorkomen. Zouden we de voorsprong vast kunnen houden? Het antwoord kwam snel, een overtreding van een NVC speler op Jelle werd bestraft met een gele kaart en dat was de tweede voor desbetreffende speler. We stonden met een man meer. Het was gelijk raak: uit de toegekende vrije trap scoorden wij. Een fantastische voorzet van Frank werd door Koen behendig afgerond: 3-1. De wedstrijd was gespeeld. De vijfde overwinning op rij was een feit! Een geweldige prestatie van de mannen, het seizoen kan eigenlijk al niet meer stuk, maar ik zou het toch fantastisch vinden als we in de laatste wedstrijden (Terborg, Dinxperlo en Stokkum) ook nog wat puntjes kunnen vergaren. En misschien zelfs voor een verassing zouden kunnen zorgen. We hebben weer een week om de koppies weer leeg te krijgen. En dan weer d'ran. Op naar de zesde overwinning. We zien u graag weer a.s. zondag om 14:00 uur op het veld van vv Terborg. Tot dan!!

Topscorelijst: Koen 12 +1= 13, Jimmy 8 + 2= 10, Marvin 4, Jelle 4, Richard 3, Frank 3, Koen Heijstek 3, Jurgen 1, Sander 1.

Westendorp 2 verliest nipt van NVC 2

Niks ProatOp zondagochtend 19 april stond de wedstrijd tegen NVC op het programma. In de uitwedstrijd ging Westendorp kansloos ten onder. NVC, de nummer twee van de competitie is een sterke tegenstander met veel fysieke jongens. We wisten dat het een lastige wedstrijd ging worden, maar door de uitstekende reeks die is neergezet ging Westendorp met veel vertrouwen het veld op. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Grado gehuldigd, omdat hij alweer 40 jaar lid is van de club. Gefeliciteerd Grado en op naar nogmaals 40 jaar! Om 11.00 werd er afgetrapt op de Slotboom.

In de beginfase was het voor beide teams aftasten. NVC probeerde alles van achteruit op te bouwen. Dit leidde tot een aantal kleine kansen in de beginfase voor NVC. Westendorp kwam eigenlijk niet in het spel voor. NVC zette vroeg druk op de verdediging, zodat het opbouwen van achteruit onmogelijk werd gemaakt en we verplicht waren de lange bal te hanteren. Halverwege de eerste helft kreeg NVC een aantal goede kansen. Een bal op de paal en op de lat zorgde ervoor dat Westendorp goed wegkwam en ging rusten met een 0-0 stand. Een stand waar we, gezien het spelbeeld, mee konden leven.

Vrijwel direct naar rust wist NVC de score te openen. Door zwak uitverdedigen kwam de bal plotseling terecht bij de aanvoerder van NVC. Deze legde de bal keurig af op de mee opgekomen speler en deze schoof gemakkelijk de 0-1 binnen. Westendorp ging naar de 0-1 achterstand op zoek naar de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Westendorp wist eigenlijk geen kans te creëren en NVC bleef achterin rustig de bal rondspelen. De 0-2 viel in halverwege de tweede helft. Vanuit een corner kopte de aanvoerder van NVC beheerst de 0-2 achter Herbert. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Westendorp probeerde het nog, maar tot grote kansen kwam het niet. 10 minuten voor tijd viel uit het niets de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Patrick kwam bij de tweede paal terecht, waar Sil volledig vrij stond. Sil schoof de bal beheerst achter de keeper van NVC en plots stond het 1-2. Een slotoffensief volgde, waarbij Frank een aantal aanvallende wissels deed om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Dit mocht niet zo zijn en zo verloor Westendorp sinds lange tijd weer eens een wedstrijd.

De uitstekende reeks van Westendorp kwam in deze wedstrijd ten einde. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat voor Westendorp de vijfde plek op het spel. Westendorp zal met RKZVC uit moeten gaan vechten wie deze plaats aan het einde van het seizoen weet te bemachtigen. Volgende week gaan we op bezoek bij de koploper in de competitie, Gendringen. De thuiswedstrijd ging verloren, maar hier hadden we minimaal een punt moeten halen.

Goals: Nick (6) Bert (4) Robin (3) Sil (2) Tom (2) Frank (1) Patrick (1)

Grado Weijkamp 40 jaar lid

Grado 40 jaar lidAl sinds de oprichting van de club op 16 april 1975 voetbalt Grado Weijkamp (56) bij SV Westendorp. Om aan dit feit te herinneren kreeg hij een tinnen bord met inscripties overhandigd. Na de talloze felicitaties trad hij extra gemotiveerd aan als aanvoerder van SV Westendorp 2 in de wedstrijd tegen NVC 2.
(meer foto's…)

SV Westendorp – VVG'25 2-1

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkDe verwachtingen waren hooggespannen en iedereen stond op scherp om deze wedstrijd zo goed mogelijk te spelen. Zeker in combinatie met het 40-jarig bestaan van de club, daardoor de aanwezigheid van beduidend meer toeschouwers en natuurlijk nog het feit dat wij in Gaanderen in de heenwedstrijd verassend met de 3 punten waren gaan lopen. Die klap was behoorlijk hard aangekomen toendertijd in Gaanderen. We waren dus gewaarschuwd en dachten dat VVG er vanaf het begin er vol op zou knallen. Maar dat viel reuze mee, we stonden gelijk vanaf het begin goed, lieten VVG het spel maken. Op het moment dat wij de bal hadden probeerden we zo snel mogelijk voorin te komen en dat lukte: wij hadden de betere kansen in de eerste helft. Na een kleine 20 minuten draaide Jimmy goed bij zijn tegenstander weg de 16 in en rondde bekwaam af in de korte hoek, 1-0. Toen effe later Koen Klein Ikkink in de 16 gevloerd werd, kregen we een terechte strafschop, dat de keeper van VVG mocht blijven staan wekte hier en daar wat verbazing! Jimmy schoot de bal onberispelijk binnen en we stonden op 2-0 met kort daarna weer een kans voor Koen, maar dit keer werd hij reglementair gestopt. Kansje om de wedstrijd definitief op slot te gooien was verkeken. We hielden netjes de nul tot aan de rust al drong VVG wel aan.

In de rust merkten we dat de mannen behoorlijk wat moeite hadden met het tactische spel, we moeten daar nog veel meer de rust in vinden en niet maar blijven rennen. Maar wat ze zelf niet in de gaten hadden is dat ze het fantastisch deden, we gaven haast geen kans weg. Ook de tweede helft verwachtten we een stormloop, maar ook die bleef uit. Wat wel gebeurde is dat we steeds meer naar achteren gingen lopen waardoor VVG de druk kon op bouwen, maar we bleven keurig door hard werken op de been. Hadden zelfs de allergrootste kans op de wedstrijd dood te maken maar daar faalden we in! Wat resteerde waren nog een hoop spannende momenten voor ons doel. Maar iedereen bleef scherp al was VVG wel een paar keer heel dichtbij. Het tegendoelpunt kwam echter toch, 10 minuten voor tijd, althans dat dachten we maar het duurde toch zeker nog 18-20 minuten voor dat de scheidsrechter het ook voldoende vond. De vierde overwinning op rij was binnen.

Een mooier resultaat op een dag als deze konden we niet wensen. Winnen in een streekderby op de dag dat de club haar 40ste verjaardag viert, fantastisch.

Maar nu komt het moeilijkste, effe weer met zijn allen met de voetjes op de grond. Want a.s. zondag om 14:00 uur op "de Slotboom" staat het volgende potje tegen NVC al weer op het programma. En dan moeten de koppies weer leeg zijn. We hebben nog wat goed te maken tegen NVC: uit stonden we in de rust, ongelogen waar, met 6-0 achter. Dat moet zondag echt anders. Weet trouwens zeker dat het ook anders zal zijn.

Dan als laatste wil ik het bestuur een heel groot compliment maken over hoe zij invulling hebben gegeven aan deze avond. SV Westendorp ademde gewoon voetbal. Alles was tot in de puntjes geregeld, petje af. Denk dat het voor iedereen een avond was om niet snel te vergeten… behalve voor de mensen met een VVG-hart misschien.

Tot a.s. zondag!

Topscorelijst: Koen 12, Jimmy 6 +2 = 8, Marvin 4, Jelle 4, Richard 3, Frank 3, Koen Heijstek 3, Jurgen 1 Sander 1

Sint Joris – SV Westendorp 2-3

(kijk hier voor de foto's)

TrainertalkWat een draak van een 1ste helft zondagmiddag. In niks leken we meer op het team dat de voorafgaande weken zo keurig had gespeeld. Er was geen beleving, veel foute passes, geen overtuiging. En of dat nu had te maken met het veld, de wind zegt u het maar. Al hadden we weer een nieuwigheidje, Sint Joris had zich aangepast aan ons, dat hadden we nog niet meegemaakt. Maar ook daar zullen we weer mee moeten leren omgaan en zeker als het niet zo lekker loopt, dan moeten wij de rust houden, de bal eens naar achteren spelen om van daaruit opnieuw op te bouwen. En niet steeds alles maar gelijk op de aanval gooien. Dat deden we dus wel wat resulteerde in een achterstand van 2-1 in de rust. En toen hadden we zelf nog niet eens gescoord! Want de 0-1 was een eigen doelpunt. In de rust hebben Rob en ik geprobeerd om de boel weer op scherp te krijgen, want wij hadden de overtuiging dat we de 2-1 achterstand nog makkelijk konden ombuigen.

Na de mannen in de laatste vijf minuten van de rust alleen gelaten te hebben, kwam er een ander Westendorp uit de kleedkamer. Weliswaar was het spel nog slecht, maar er werd nu in ieder geval strijd geleverd. Dat resulteerde in een 2-2 door Jimmy. Op dat moment kwam Sint Joris al haast niet meer op onze helft maar het duurde toch nog tot op het laatst van de 90 minuten voordat Marvin met een bekeken schuiver in de rechter benedenhoek de volle winst voor ons binnenhaalde: 2-3! Het was echt een wedstrijd van: kast open, wedstrijd erin, 3 punten meenemen en kast nooit meer openmaken. Maar we staan ondertussen wel keurig op een 8ste plek in de competitie. En daar zijn wij, Rob, Theo, Rudy, ik en nog vele met ons ontzettend trots op. Aanstaande donderdag zal het een andere wedstrijd worden. Dan spelen we de streekderby tegen VVG en die zullen het gevoel hebben dat ze nog wat goed hebben te maken na de eerste wedstrijd. Deze eerste historische wedstrijd in competitie verband van de beide clubs werd door ons gewonnen. En dat was erg verrassend. Maar we zullen er staan donderdag. Net zo natuurlijk als onze E-pupillen die een voorwedstrijd spelen tegen de E van VVG. Geweldig dat dit zo kan. Het belooft in ieder geval een heerlijke voetbalavond te worden op precies de 40ste verjaardag van SV Westendorp. Dus ik zou zeggen komt allen op donderdagavond 16 april a.s. aanvang 20:00 uur naar de Slotboom en vier met ons de 40ste verjaardag van SV Westendorp.

Topscorelijst: Koen 12 Jimmy 6 Marvin 4 Jelle 4 Richard 3 Frank 3 Koen Heijstek 3 Jurgen 1
Sander 1

Westendorp 2 wint lastige uitwedstrijd op het kunstgras van Meddo

Niks ProatOp zondagochtend 12 april stond de uitwedstrijd tegen Meddo op het programma. In de thuiswedstrijd hadden we Meddo met moeite verslagen. Een redelijk voetballende ploeg met een aantal fysiek sterke jongens. De hoop dat we niet op kunstgras moesten voetballen was bij een groot gedeelte van de selectie aanwezig, maar helaas werd het toch kunstgras voor de mannen van Westendorp. Reinier haakte af, omdat hij tijdens een wandeling was uitgegleden over een tak en zo een meniscusblessure opliep. Om 11.30 trapte Westendorp af in een zonovergoten Meddo (bekijk de foto's hier).

Westendorp probeerde in de beginfase vroeg druk te zetten op de verdediging van Meddo. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Meddo zich makkelijk onder de druk uit voetbalde en dat deze manier van spelen niet ging werken. De eerste grote kans was voor Westendorp. Nick passeerde zijn directe tegenstander en gaf voor op Tom. Tom schoot, maar raakte de paal. Volgens de geruchten trilt deze paal nog steeds na. Meddo combineerde zich bij tijd en wijle richting het doel van Westendorp, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Naar 30 minuten kreeg Meddo een vrije trap op 25 meter van het doel. Meddo schoot en Herbert bukte, zodat de bal in één keer in het doel verdween. Iedereen stond stomverbaasd te kijken, zowel Westendorp als Meddo. Herbert was van mening dat de scheidsrechter had aangegeven dat het een indirecte vrije trap was. De scheidsrechter, die echter geen idee had welke beweging hij had gemaakt, keurde het doelpunt af. Herbert met al die jaren ervaring had dit toch prima doorzien. Vlak voor rust viel de 0-1, compleet uit het niets. Een prachtige steekpass van Timon zette Tom alleen voor de keeper. Das Phantom twijfelde geen moment en verschalkte te keeper met een bekeken balletje in de lange hoek. Een mokerslag voor Meddo, die toch aardig in de wedstrijd zaten. 0-1 was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen Grado en Bert in het veld voor Henry en Nick. Bert wist het de verdedigers van Meddo weer aardig lastig te maken. De 0-2 viel in minuut 55. Een bal van achteruit werd verkeerd ingeschat door de twee meter lange verdediger van Meddo. Sil kon plotseling alleen door op de keeper, die als een dolle stier zijn goal kwam uitgestormd. Sil tilde de bal heerlijk over de keeper van Meddo heen met als gevolg een 0-2 tussenstand! Meddo zette alles op alles om de aansluitingstreffer te maken. Een aantal grote kansen waren aan Meddo niet besteed en door een uiterste krachtsinspanning van Robin, die er wat mooie schaafwonden aan overhield, bleef het 0-2. Gezien de tweede helft geen verdiende overwinning, maar wedstrijden zoals deze winnen is erg lekker!
16 punten uit 6 wedstrijden, een erg mooie reeks voor de mannen van Westendorp die met de week groeien. In het begin van het seizoen werden wedstrijden zoals deze verloren, maar tegenwoordig weten we ook mindere wedstrijden over de streep te trekken! De aankomende weken komen we een aantal grote jongens tegen uit onze competitie. Aanstaande zondag staat de wedstrijd tegen NVC op het programma, de nummer twee uit onze competitie.
Als laatste wil ik mededelen dat onze Grado donderdag 40 jaar bij de club is. Onze roodharige linksbuiten is dan alweer 40 jaar lid van de club en nog steeds van grote waarde! Met zijn woeste uitstraling en doorzettingsvermogen boezemt hij menig tegenstander angst in.

Goals: Nick (6) Bert (4) Robin (3) Tom (2) Frank (1) Patrick (1) Sil (1)

Trainersduo SV Westendorp tekent voor een jaar bij

TrainersduoDe contracten met onze huidige trainers zijn voor één jaar verlengd. Vanmiddag in het bijzijn van het bestuur en het eerste elftal zijn ze getekend. Wij wensen Bertie Duiverman en Rob Welling veel succes voor het volgende seizoen. Tevens wensen wij iedereen met een Sportvereniging Westendorp hart, veel succes voor de laatste wedstrijden. Iedere steun kunnen onze voetballers gebruiken van jong tot oud.
(Meer foto's)


Ajax Breedenbroek – SV Westendorp 0-2

TrainertalkVoor ik aan mijn wekelijkse verslagje begin, wil ik eerst langs deze weg de B-junioren feliciteren met het behalen van de finale van de beker in hun klasse. Super gedaan. Wel is het ontzettend jammer dat ik hoorde dat dit team om verschillende redenen uit elkaar dreigt te vallen. Jammer voor de jongens die wel verder willen, jammer voor de club maar ook jammer voor het dorp. Want volgens mij is een leuke voetbalclub sociaal gezien erg belangrijk voor een dorp zoals Westendorp. Dan is het jammer dat er zo maar opeens een team dreigt tussenuit te vallen. Maar… het is nog niet definitief dus wie weet! En om daar gelijk op in te haken, wat was het geweldig, al die steun van supporters vanuit Westendorp. Ze werden op hun wenken bediend want ze zagen een eerste helft van SV Westendorp die ik dit seizoen en misschien wel nooit eerder heb gezien van deze mannen. Want dat zijn het intussen wel geworden. De bal ging rond, we vonden steeds een vrijstaande speler, Ajax B. kwam in het spel niet voor, heerlijk om te zien. Alleen het eerste doelpunt liet iets te lang op zich wachten, we misten weer enkele mooie kansen. Maar het doelpunt kwam er, en wat voor één: een mooi uitgespeelde aanval kwam terecht bij de mee opgekomen Rob Tuenter en die gaf een puntgave voorzet die Koen Klein Ikkink fantastisch inkopte. In de rust brachten Rob en ik wel de mannen aan het verstand dat we vorig jaar met 2-0 voorstonden in de rust en dat we toen ook verloren. En dat we al mee hadden gekregen dat de trainer van Ajax B. niet echt een blij man was. Gelukkig maakte Jimmy gelijk na de rust de 0-2 en dit gaf iets meer rust.

De tweede helft was bij lange na niet van het niveau van de eerste helft maar dat kwam ook omdat Ajax B. anders ging spelen. Jammer dat ons derde doelpunt nog werd afgekeurd. Al met al waren we erg tevreden over het resultaat en zeker ook over het vertoonde spel. Dit biedt perspectief voor de toekomst. Nu zorgen dat die B bij elkaar blijft en het word alleen maar beter. Want twee van drie B-jongens waren ook van de partij afgelopen zondag. Koen Heijstek die al vaker mee gespeeld had en dit keer ook Rik Lubbers die zijn debuut maakte in het eerste en samen speelde met zijn broer Frank. Aanstaande zondag spelen we uit bij Sint Joris, hun trainer was aanwezig en zal zeker zijn plan klaar hebben. Het is nu aan ons om te laten zien dat we deze wedstrijd ook weer aankunnen en spelen voor de winst. Tot zondag, we zien u graag aan de lijn in Braamt.

Topscorelijst: Koen 11 +1=12, Jimmy 4+1=5, Jelle 4, Richard 3, Marvin 3, Frank 3, Koen Heijstek 3, Jurgen 1, Sander 1

Westendorp 2 zet goede reeks voort tegen Bredevoort

Niks ProatVoordat ik begin, wil ik graag de mannen van Westendorp B1 feliciteren met het behalen van de finale! Een ongekend succes en een geweldige prestatie! Met deze overwinning in ons achterhoofd ging Westendorp op jacht naar de vierde overwinning in vijf wedstrijden. Bredevoort hadden we thuis met ruime cijfers verslagen, maar dit is in onze competitie geen garantie op succes. Op zaterdagmiddag stonden de mannen om 17:00 klaar op het veld. Zonder onze 'bomber' Henk, die geveld was door een acute griepaanval.

Westendorp begon erg fel aan de wedstrijd. Elk duel werd gewonnen, tot ergernis van de spelers van Bredevoort. Bredevoort probeerde mee te gaan in het spel, met fysiek mindere jongens. De enige die meekon in het fysieke spel was de laatste man, die een aantal kilo's meer woog dan de fysieke spelers van Westendorp. Doordat Bredevoort mee ging in het fysieke spel, wat ze niet erg goed afging, veroorzaakte ze een penalty. Robin omspeelde zijn man en werd aangetikt. Een prachtige duik zoals alleen Arjen Robben dat kan, leidde tot de verdiende strafschop. Rein gunde de bal aan Robin. Een aantal spelers van Bredevoort probeerde Robin uit zijn concentratie te halen door geluiden van boerderijdieren na te bootsen, maar Robin schoot beheerst binnen. Bredevoort was niet bij machten om het goede spel van Westendorp te stoppen. Timon heeft in deze wedstrijd de middenvelders van Bredevoort helemaal zoek gespeeld! Dit was de sleutel tot de overwinning. De 0-2 viel tien minuten voor rust. Een prachtige lange bal van Rein werd door Nick op waarde geschat. Met een beheerste lob zette Nick Westendorp op een verdiende 2-0 voorsprong. Het was Westendorp die in de eerste helft het spel had gemaakt en Bredevoort dat er achteraan liep.

In de tweede helft gebeurde er vrij weinig. Westendorp mocht het spel maken van Bredevoort en dit leidde tot een aantal goede kansen. Digo wist 1 op 1 met de keeper niet te scoren en Nick kopte een bal rakelings langs het doel. Bredevoort had tot dat moment geen kans gecreëerd en wanneer ze een keer door een lange bal alleen op Herbert afkonden stormde Herbert, zoals vaker, uit zijn doel om de kans onschadelijk te maken. 20 minuten voor tijd loste Frank Timon af die een geweldige wedstrijd had gespeeld. Frank die de afgelopen wedstrijden de taak van leider op zich had genomen wou graag in het verslag. Bij het eerste balcontact dacht Frank 'laat ik het eens proberen'. Vraag me niet hoe, maar Frank schoot de bal van 20 meter met buitenkant rechts prachtig over de keeper van Bredevoort. De wedstrijd was, als dit nog niet het geval was, gespeeld. Vlak voor tijd soleerde Tom door de verdediging van Bredevoort en gaf Robin een niet te missen kans. Robin schoof de bal beheerst onder de keeper door en zette daarmee de 0-4 eindstand op het scorebord.

Een opnieuw dik verdiende overwinning voor de mannen van Westendorp die door deze overwinning RKZVC voorbij gaan op de ranglijst en de vijfde plek overnemen. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Meddo op kunstgras. Met 13 punten uit vijf wedstrijden kent Westendorp een uitstekende reeks!

Goals: Nick (6) Bert (4) Robin (3) Frank (1) Patrick (1) Tom (1)

Bedankje…

chocoladepaaseieren

Hallo sportvrienden en andere belangstellenden

Langs deze weg wil de Commissie voetbalactiviteiten, de jeugd- ouders en de aanwezige selectie spelers bedanken. Voor hun bijdrage bij onze jaarlijkse paaseieren actie. Mede door jullie hulp is het weer een groot succes geworden. Wij hopen jullie daarom volgend jaar wederom te mogen begroeten.
Tevens wensen wij iedereen fijne paasdagen.

Met vriendelijke paasgroet,

Commissie voetbalactiviteiten.
Bianca Schot, Jolanda Heijstek, Wendy Doppen en Frida Scheers

Westendorp 1 traint in Varsseveld

Westendorp 1 traint in VarsseveldWind,regen, slecht veld. Dan gewoon het krachthonk in bij Fit in Varsseveld, met een deel van SV Sportvereniging Westendorp 1. Bikkels. Met Tom Woolschot, Jelle Beunk, Marc Vriezen en Koen Klein Ikkink.
(Klik voor groot)


SV Westendorp - Den Dam 5-2

TrainertalkEindelijk een beloning voor de afgelopen weken. Na een hele hoop wedstrijden van net niet, nu een klinkende uitslag. In het keurige programmaboekje werd er al over gerept, de heenwedstrijd in Azewijn, die we daar geheel terecht verloren na een uiterst zwakke wedstrijd, stond toch nog steeds in het geheugen. De mannen hadden zelf in de gaten dat het dit keer anders moest, geweldige motivatie van uit de groep, top! En dit keer was het anders, we domineerden vanaf minuut 1. De grootste winst zat hem in het feit dat we nu ook eens het spel zelf konden maken, daar waar we de afgelopen weken keihard op getraind hadden, kwam tot uitvoering. Het "voeten zoeken" zal bij menig speler herkenbaar klinken. Maar we hadden er wel profijt van, we vonden elkaar goed en de ruststand had in de eerste helft eigenlijk hoger moeten zijn dan de 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Jelle, Jimmy en een verwoestende uithaal van Sander, die zich er zelfs voor verontschuldigde, totdat hij zag dat hij daarmee scoorde. De tweede helft was eigenlijk hetzelfde verhaal, op het door de vele regenval inmiddels spekglad geworden veld maakten we snel 4-0 door een doelpunt van Jimmy die dat deed van achter het standbeen, prachtig. Toen brak een periode aan van gemakzucht en wat laconiek spel en dat kunnen we ons eigenlijk niet permitteren, maar het liep goed af. Het werd nog wel 4-1, maar ook al weer snel 5-1 door een vrije trap van Marvin die eigenlijk een beetje verkeerd beoordeeld werd door de keeper. Den Dam scoorde nog een keer tegen maar dat was eigenlijk alleen voor de statistieken van belang! Het enigste minpunt was dat wij veel kansen onbenut lieten, dat moet beter. Maar al met al een hele goede overwinning die zorgt voor wat rust bij ons allemaal, we kunnen het dus echt wel. Maar we kunnen er niet te lang bij blijven stilstaan. Tweede paasdag gaan we naar Breedenbroek voor het treffen met het plaatselijke Ajax en dan zullen we wederom weer vol aan de bak moeten. Dat is de mooiste overwinning van dit seizoen, iedereen weet dat en beseft dat.

Zonder strijd en instelling geen punten!

We gaan in ieder geval ons uiterste best doen om een goed resultaat te halen op tweede paasdag, tot dan!
Fijne Paasdagen!

Westendorp 2 pakt drie punten in de stromende regen

Niks ProatZondagochtend 29 maart stond voor Westendorp 2 de wedstrijd tegen GWVV op het programma. De uitwedstrijd werd met 3-2 verloren. We speelde tegen een team dat, wanneer het de mogelijkheid kreeg, aardig kon voetballen in de kleine ruimte. Op het kunstgras van GWVV werden we bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gestuurd. We wisten wat ons te doen stond. Wanneer wij in staat waren om het combinerend voetbal van GWVV onmogelijk te maken, konden we de drie punten in Westendorp houden.

De eerste 10 minuten waren voor Westendorp. Met Haank in de spits, die voor het eerst sinds maanden weer de voetbalschoenen uit de kast had getoverd, begonnen we aan de wedstrijd. We hadden verwacht dat GWVV direct druk zou zetten op onze verdediging met een aantal snelle jongens voorin. Dit was niet het geval. Rob was de baas op het middenveld en daar hadden de drie middenvelders van GWVV niets tegen in te brengen. Met de strijd van alle 11 spelers werd de basis gelegd voor een goede eerste helft. Na 15 minuten kwam de bal vanaf rechts voor. De verdediger kopte de bal weg, maar met een volley scoorde Nick in de lange hoek. De verdiende 1-0 voor de mannen van Westendorp. Het leek alsof GWVV er niet veel vertrouwen in had. We konden regelmatig met 5 á 6 man opstomen richting de zestien van GWVV. Dit resulteerde in de 2-0. Bas, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde, legde de bal perfect achter de laatste man van GWVV. Nick pikte de bal op en ging richting de keeper en scoorde door de bal beheerst door de benen van de keeper te spelen. Westendorp op rozen! De eerste helft kende nog een aantal kansen voor Westendorp, maar deze werden niet benut.

In de rust wisten we dat we op deze manier verder moesten gaan, omdat GWVV geen vat kreeg op ons fysieke spel. Toch was het GWVV dat feller begon aan de tweede helft. In de stromende regen kregen ze een aantal goede kansen, maar deze werden niet benut. Tegen de verhouding in schoot Bert de 3-0 tegen de touwen. Een prachtige bal van Patrick kwam in de zestien meter. Bert sprong en scoorde uit de lucht beheerst met de buitenkant van zijn voet. Een goal waar menig Braziliaan jaloers op zal zijn. De wedstrijd leek gespeeld en in de stromende regen hadden beide teams niet veel zin meer. Toch scoorde GWVV de 3-1. Een prachtige combinatie zette de spits van GWVV voor Herbert en scoorde. GWVV zette alles op alles om nog de 3-2 te maken. Robin kwam in kansrijke positie, maar de laatste man van GWVV die de bal keihard tegen Robin aanschoot voorkwam een goal. Robin bleek na de wedstrijd de afdruk van de bal nog in het lichaam te hebben staan. Vlak voor tijd viel alsnog de definitieve beslissing. Opnieuw een prachtige bal van Bas zette Nick aan het werk. De keeper kwam uit, maar Nick stiftte de bal beheerst over de keeper heen. Een dik verdiende 4-1 overwinning voor de mannen uit Westendorp!

Tien punten uit de laatste vier wedstrijden zorgt ervoor dat de strijd om plek 5 weer volledig open is. Met een punt en een wedstrijd minder dan RKZVC gaan we zaterdag op bezoek in Bredevoort. Een wedstrijd die we thuis met 5-1 wonnen. Mede door een wereldgoal van Digo!

Goals: Nick (5) Bert (4) Robin (1) Tom (1) Patrick (1)

SV Westendorp - vv Zeddam 1-2

TrainertalkZou het vandaag eindelijk eens lukken om een paar welverdiende punten binnen te harken na de afgelopen weken waar we telkens weer net naast de pot piesten? De tegenstander, vv Zeddam stond ruim hoger op de ranglijst en de afstraffing in de beker anderhalf jaar geleden had ik nog steeds in mijn achterhoofd, de uitslag zal ik u besparen. Met in de spits de 15-jarige Koen Heijstek begonnen we onze wedstrijd voortvarend, na een prima bal in de ruimte gespeeld door Jimmy, kon Koen Heijstek de punt van de schoen er tegen aan zetten en kwamen we op 1-0. Maar eigenlijk had daarna Zeddam het betere van het spel. Wat heel erg positief was dat onze organisatie (zoals trainers dat behoren te zeggen) erg goed stond, we gaven weinig ruimte en kansen weg. Helaas konden we aanvallend niet echt een vuist maken op wat speldeprikjes na. Het kwam dan ook niet onverwacht dat de 1-1 viel. Alleen het moment: 2 minuten voor rust. En de manier, niet goed opletten aan onze linkerkant, had anders gekund. Het was een beetje een oude fout uit het verleden. De tweede helft was niet veel anders, Zeddam had meer balbezit, wij verdedigden en probeerden onze spitsen te vinden. Uit een corner werd het helaas 1-2. We probeerden na dit tegenpoelpunt nog wel verder naar voren te voetballen en hadden ook nog wel onze kansen, maar helaas niet het geluk aan onze zijde. En mochten Tom bedanken dat hij nog een strafschop stopte, anders was het al eerder over en uit geweest met ons.

Al met al, jammer maar ik denk wel dat Zeddam het meeste recht had op de drie punten. Het positieve van deze wedstrijd is dat we goed en geconcentreerd in de wedstrijd zaten en dat nu al alle wedstrijden doen na de winterstop. Als je dit zet tegenover de wedstrijden van voor de winterstop, is het echt stukken beter geworden. De concentratie, de felheid, de instelling en het allerbelangrijkste: het spel! En dat straalt af op ons allemaal, het is op dit moment heel leuk om trainer te zijn van SV Westendorp, de gezelligheid, de werklust maar ook het beter willen worden en voor komende zondag is het heel simpel, alles weer oppakken en gewoon weer voor de drie punten gaan, dat zijn we aan onszelf verplicht. Tot a.s. zondag om 14:00 uur op de Slotboom.

Westendorp 2 pakt drie punten in moeizame wedstrijd

Niks ProatZondagochtend 22 maart stond voor Westendorp 2 de wedstrijd tegen MEC op het programma. In de uitwedstrijd waren we bestolen door alles wat MEC was. Een wedstrijd die we nooit gewonnen hadden, al waren we tot in de late uurtjes doorgegaan. MEC, die twaalfde staat in de competitie pakte tot dusver 2 punten, waarvan 1 tegen ons. Alle reden om MEC en zijn grensrechter ervan te weerhouden dat het opnieuw een teleurstelling zou worden.

De warming-up vond zaterdagavond plaats in Doetinchem. Een geweldige warming-up waar vele hoogtepunten te bewonderen waren. Jelmer viel in slaap in de plaatselijke uitgaansgelegenheid naast een stel dames, Timon die geen muziek kon kiezen voor de terugweg en hierdoor een half uur op Sportpark Zuid heeft gestaan en Reinier die na een aantal alcoholische versnaperingen vloeiend Russisch sprak. Al met al een goede warming-up!
Met kleine oogjes en een draaiende maag kwam Westendorp toch nog fris voor de dag. MEC was onder de indruk van het spel van Westendorp. Met Timon op het middenveld en Tom 'Das Phantom' als captain werd er in de eerste tien minuten alleen maar op de helft van de tegenstander gespeeld. Dit resulteerde in de 1-0. Bert werd diep gestuurd door een splijtende pass en kwam oog in oog met de keeper. Bert faalde niet en schoot beheerst binnen in de lange hoek! Vanaf dat moment dacht Westendorp deze wedstrijd wel even over de streep te trekken, maar de naweeën van de avond daarvoor werden zichtbaar. MEC kwam beter in het spel en kreeg een aantal kansen. Herbert schoot bij een terugspeelbal in de grond en kwam oog in oog met de spits van MEC. Deze schoot hem echter op het tweede veld. Een eerste helft met weinig hoogtepunten. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.
In de tweede helft waren er drie wissels, waardoor het beter ging lopen bij Westendorp. Dit resulteerde in de 2-0. Gerald zette met een bekeken balletje Tom voor de keeper. Met een uiterste krachtsinspanning wist Tom de bal met zijn grote teen aan te raken en zette Westendorp op een 2-0 voorsprong! De eerste goal voor Tom, die overal te vinden was in het veld en steeds beter zijn draai begint te vinden bij Westendorp! De wedstrijd was gespeeld. Westendorp deed het rustig aan en MEC kon er niet heel veel van. Plots viel de aansluitingstreffer. Een diepe bal kwam gelukkig terecht bij de spits van MEC. Deze schoot recht op Herbert, maar in de rebound werd het alsnog 2-1. Ronald pakte de bal uit de goal en liep rustig terug. Een aantal spelers van MEC vonden dit niet prettig en rende als een stel dolle stieren richting Ronald. Ronald, nog onder invloed van de avond daarvoor, hield de bal rustig vast en liep richting de middenstip. De spelers van MEC waren hier duidelijk van onder de indruk. Westendorp moest toch nog even aanzetten om deze wedstrijd over de streep te trekken. Patrick kwam als pinchhitter in de spits te spelen en deed dit na behoren! Hij kreeg de bal uit een voorzet perfect op zijn slof en schoot kiezelhard binnen. Een bal die de keeper van MEC alleen heeft gehoord en nooit heeft gezien. Een 3-1 overwinning voor Westendorp was een feit!

Volgende week krijgt Westendorp bezoek van GWVV. Een zes punten wedstrijd voor de mannen van Westendorp!

Goals: Bert (3) Nick (2) Robin (1) Tom (1) Patrick (1)

SV Westendorp - GSV'38 0-2

Trainertalk Zeven hele minuten kwamen wij tekort, zeven minuten om te stunten tegen de ongeslagen koploper, helaas, het mocht niet zo zijn. Wat daaraan vooraf ging was een wedstrijd die gedurende een gevecht werd. Tuurlijk moesten wij tegen een sterk voetballend team uit een vaatje tappen waarin strijd, werklust en de absolute wil om een goed resultaat neer te zetten zaten. En natuurlijk hadden we van een skippy bal de handvaten afgesneden, of was het een Tupperware-bal (volgens het stukje op de GSV-site). Wat een onzin, feit was dat wij keihard geknokt hebben voor een goed resultaat en GSV'38 dacht dat ze de puntjes wel even mee zouden pakken. En dat viel tegen. Bovendien, als je bovenaan staat moet je niet alleen de lusten pakken maar ook de lasten. Onze hele begeleiding was in ieder geval trots op de mannen na de wedstrijd, iedereen had op zijn manier en op zijn positie zijn uiterste best gedaan. En die posities wisselden nog wel eens, eerst na een kwartier al door een blessure van Frank. Even later door een rode kaart voor ons en weer even wat later door een rode kaart voor hun. En toch pakte iedereen door en aan. Zelfs wij hadden voor rust nog twee kansjes op een voorsprong, maar dat geluk zou teveel van het goede geweest zijn. Want het blijft natuurlijk een hele goede ploeg waar we tegen speelden en ook een terechte koploper. Dat resulteerde dus in de 0-1, zeven minuten voor tijd en de 0-2 weer iets later. Het mooiste is in ieder geval dat wij nu vier wedstrijden op rij een constant niveau te pakken hebben. Jammer was de rode kaart en een gele die allebei zorgen voor een schorsing. Waardoor je de aankomende wedstrijd toch weer wat moet gaan schuiven. Maar ook daar komen we uit. We zullen in ieder geval zorgen dat we as. Zondag weer om 14:00 uur klaar staan op "de Slotboom" tegen vv Zeddam.

Een compliment nog voor het bestuur voor het vervaardigen van een heus programmaboekje, geweldig. En een compliment aan Dieske Kruiselbrink die de informatie voor de wedstrijd op haast professionele wijze door de speakers liet klinken, prachtig. We worden een echte club.

Westendorp 2 knokt zich naar gelijkspel bij Varsseveld!

Niks Proat Zondagochtend 15 maart stond voor Westendorp 2 de wedstrijd tegen Varsseveld op het programma. In de thuiswedstrijd tegen Varsseveld was Westendorp verreweg de betere ploeg. In de laatste minuut schopte Jelmer de spits van Varsseveld twee meter de lucht in en kreeg Westendorp een penalty tegen. Een wedstrijd die Westendorp drie punten op had moeten leveren, maar wat er nul werden. Varsseveld is een hoogvlieger in de competitie, die voorafgaand aan de wedstrijd tweede stonden in de competitie. Een lastige wedstrijd werd verwacht.

Met een compleet ander middenveld werd er afgetrapt in Varsseveld. In de eerste tien minuten bleek het een fysieke wedstrijd te worden. Varsseveld speelde met een aantal jonge jongens die het fysieke spel van Westendorp niet aankonden. Na 15 minuten werd Nick op de rand van de zestien aangetikt en Reinier ging achter de bal staan. Reinier schoot de bal beheerst in de lange hoek, maar trof de paal. Dit was het enige hoogtepunt van de eerst helft, waarin Westendorp goed mee kon komen met Varsseveld.

In de tweede helft kwam Bert in het veld. Varsseveld begon de tweede helft erg sterk. Ze brachten fysieke jongens in, die de strijd aangingen met de mannen van Westendorp. Een corner voor Varsseveld halverwege de tweede helft zorgde voor enig tumult. Ronald duwde de inkomende man, die nogal op zijn teentjes was getrapt. Reinier gaf de speler van Varsseveld een tikje op de schouder, waarna deze speler Reinier in het gezicht duwde. Een opstootje in de zestien van Westendorp werd op tijd gesust. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd grimmiger werd. Het volgende opstootje volgde en je merkte dat Varsseveld ons de baas begon te worden. Varsseveld zette druk en gingen duidelijk voor de overwinning. Een vrije trap van Varsseveld werd op ongelofelijke wijze door Herbert uit de bovenhoek getikt. In de allerlaatste minuut leek Varsseveld de winnende op de schoen te hebben. De spits van Varsseveld, die gedurende de wedstrijd geen bal had afgegeven en solliciteerde bij de lokale theatervereniging door zich regelmatig als een stervende zwaan ter aarde te storten, kwam in kansrijke positie. Ronald gooide zich op zijn Afrikaanse met twee benen vooruit voor het schot en wist zo de laatste kans van Varsseveld onschadelijk te maken! Een zwaarbevochten punt voor de mannen van Westendorp, die voor elkaar door het vuur gingen deze wedstrijd!

Volgende week krijgt Westendorp bezoek van MEC. Een wedstrijd die al heel lang dik gedrukt staat in de agenda. De heenwedstrijd zijn we bestolen door scheids- en grensrechter. Afgekeurde goals, vlaggen wanneer er werd gestart van eigen helft en ga zo maar door. Zaterdag 21 maart staat de warming-up op het programma voor deze wedstrijd. Deze zal plaatsvinden in Doetinchem. Deze wedstrijd zal en moet gewonnen worden! Wij hopen dan ook op de steun van onze vaste supporter.

Goals: Bert (2) Nick (2) Robin (1)

SSA Aerdt/Carvium - Westendorp 3-3

TrainertalkRob en ik zaten na de wedstrijd ons gewoonlijke energiedrankje (echte!) te drinken en we wisten niet wat we er mee aan moesten. Teleurgesteld zijn in de uitslag of tevreden zijn over het vertoonde spel en de uitvoering. Over één ding waren we het zeker eens: de mannen hadden zichzelf weer niet beloond. Maar toch komt er iets constants in ons spel. Een half jaar geleden hadden we deze wedstrijd zo maar eens met grote cijfers kunnen verliezen maar we bleven in ons zelf geloven. De eerste kansen van de wedstrijd waren weer voor ons, maar we kwamen helaas toch weer op achterstand. Eerst door een corner min of meer ontstaan door het schandalig slechte veld (das bij ons wel anders door een fantastische veldcommissie, of niet Tom?) en later de 2-0 door een klutssituatie waar we misschien toch feller in hadden moeten grijpen. Maar zoals ik al zei, we bleven voetballen wat resulteerde in de 1-2 door Koen, toch een stand waar we na de rust wat mee zouden moeten kunnen. En dat gevoel overheerste ook in de rust, dat we in ieder geval niet met lege handen terug naar Westendorp mochten gaan. Daar waren we het allemaal over eens.

Ook de tweede helft begonnen we weer keurig, Carvium/Aerdt ging wat fysieker spelen, eerst gingen we daar in mee, maar kwamen toch weer terug in ons spel en daardoor kon Richard de 2-2 aantekenen. Daarna kwam een mindere fase. We moesten tegen 10 man spelen door een terechte rode kaart aan Carvium/Aerdt kant en daardoor waren we even van de leg. Ook omdat de tegenstander nog wat feller en nog wat energieker ging spelen, en wij eigenlijk daarop in eerste instantie geen antwoord hadden. Helaas kregen we in die periode ook nog een doelpunt om de oren wat nooit had mogen vallen, tussen 4/5 spelers van ons in prikte een Carvium/Aerdt speler raak, 3-2. Ongelooflijk en veel te laconiek. Misschien dat we daardoor wakker werden en weer kans op kans kregen. Jammer dat je daarvoor eerst een tegendoelpunt moet incasseren. Maar ook nu bleven we druk houden en kregen loon naar werken. Na een handsbal kregen we een strafschop, die Koen feilloos inschoot en ook daarna hadden we nog meerdere kansen op de drie punten. Maar het mocht niet zo zijn. Het derde gelijke spel op rij was een feit. Hoe constant kun je zijn! Maar een paar puntjes meer hadden we zeker verdiend uit de laatste drie wedstrijden! Aanstaande zondag wacht de lastige klus tegen GSV uit Giesbeek die op bezoek komen op "de Slotboom". En misschien krijgen we onze kansen net als de afgelopen wedstrijden en kunnen we stunten. Maar als we zo verdedigen als bij de derde goal van Carvium/Aerdt dan gaat dat ons niks brengen. We gaan het meemaken zondag om 14:00 uur op "de Slotboom" in Westendorp.

Topscorelijst: Koen 9+2 11, Richard 2+1 3, Marvin 3, Jelle 3, Frank 3, Jimmy 2, Koen Heijstek 2, Jurgen 1

De foto's van deze wedstrijd vind je hier.

Westendorp 2 doet wat het moet doen in Vragender

Niks ProatZondagochtend 8 maart stond voor Westendorp 2 de wedstrijd tegen KSV 4 op het programma. In de thuiswedstrijd had KSV het Westendorp lastig gemaakt, maar wist Westendorp in de laatste minuten toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. De mannen van Westendorp 2 wisten dat dit een lastige wedstrijd kon worden. Met een vrijwel compleet elftal trad Westendorp 2 aan in een zonovergoten Vragender.

Westendorp begon fel aan de wedstrijd. Met Reinier terug centraal achterin en Timon op het middenveld was Westendorp veel sterker. In tegenstelling tot vorige week werd er heel aardig gecombineerd en dat resulteerde tot de 0-1. Na een bal van Sil kwam Robin tussen drie man van KSV te staan. De verdedigers van KSV dachten dit makkelijk op te lossen, maar door goed doorzetten van Robin kwam hij alleen voor de keeper en faalde niet. Je kon merken dat KSV van slag was, omdat het in de thuiswedstrijd toch stukken makkelijker ging. De 0-2 viel niet veel later. Nadat een afgeslagen corner terugkwam in het vijfmetergebied kwam de bal in een scrimmage. Uiteindelijk schoot Nick de 0-2 tegen de touwen en zo stond het binnen 15 minuten 0-2! Een ongekende luxe voor de mannen van Westendorp, aangezien de goals de laatste weken niet makkelijk vielen.

Na de 0-2 drong KSV aan en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Door goed verdedigend werk van de centrale verdedigers leverde dit geen grote kansen op . Reinier moest de wedstrijd voortijdig staken, omdat hij zijn sok dubbel had zitten en zo een blessure opliep aan zijn hak. Ronald nam zijn plek achterin over. Net voor rust nam Sil een corner en deze kwam terecht bij Bert. Bert toornde een halve meter boven zijn directe tegenstander uit (die minstens een kop groter was) en knikte de verdiende 0-3 binnen. Dit was ook de ruststand.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Westendorp hoefde niet en KSV vond het wel goed. Toch kreeg KSV een goede kans op de 1-3. Een diepe bal kwam terecht bij de spits en Herbert raasde uit zijn goal om hem van een scoringskans te behoeden. De spits omspeelde Herbert, maar Herbert, ala Manuel Neuer, sprintte achter de spits aan. Deze was hier zo van onder de indruk dat hij de bal over de zijlijn liep. 20 Minuten voor tijd gaf Digo een bekeken balletje op Nick. Nick passeerde 2 man en schoot hard binnen in de korte hoek. De wedstrijd was gespeeld. Bert kwam er de laatste 10 minuten in om de uitslag nog wat uit te breiden. Na een bekeken steekbal van Tom ging Bert alleen af op de keeper en schoot in de lange hoek. De keeper leek de bal makkelijk te pakken, maar het ondertussen welbekende polletje zorgde ervoor dat de bal alsnog in de lange hoek vloog. Een klinkende 0-5 overwinning voor Westendorp in Vragender!

Volgende week gaat Westendorp op bezoek in Varsseveld, een hoogvlieger in de competitie. Naar deze wedstrijd leven wij met veel vertrouwen toe en gaan proberen om de punten in de spreekwoordelijke tas mee terug te nemen richting de Slotboom!

Goals: Bert (2) Nick (2) Robin (1)

Westendorp - SVGG 1-1

TrainertalkDeze wedstrijd werd door velen gezien als een graadmeter om te kijken waar we nu stonden. SVGG was een tegenstander die steeds de overwinning pakte en ook steeds de betere was. En toen we ook nog hoorden dat onze tegenstander een donderspeech hadden moeten ondergaan wisten we dat we klaar moesten staan om 14:00 uur. Dat stonden we ook: vanaf het begin stond er een team, kregen ook in de eerste 15 minuten weer een paar goede kansen maar kwamen helaas nog niet tot scoren. Even later was het wel raak: na een goede opbouw van achteruit maakte Marvin met een mooie schuiver prachtig 1-0. Daarna maakte we het onszelf moeilijk doordat we een terechte rode kaart tegen kregen, we moeten gewoon niet reageren op het gedrag van tegenstanders. Maar om voor een duw nu 7 wedstrijden te krijgen wetende wat er aan die duw vooraf ging, dat gaat me toch veel te ver. Voelt toch aan of dat je genaaid bent. Denk dat we met zijn allen (dus zowel wij, als ook onze tegenstander) goed moeten beseffen dat je door een bepaald gedrag in het veld, je het voor jezelf maar zeker ook voor een ander flink kunt vergallen. Maar oké, het is gebeurd, verontschuldigingen aan de eigen spelers en begeleiding zijn aangeboden, maar we hadden wel nog 70 minuten te spelen met 10 man. Dat vulden we prima in, tuurlijk: we zakten een stuk verder in maar SVGG had ook niet echt een antwoord. We bleven goed en geconcentreerd verdedigen en gaven bijna geen kansen weg. Dit deden we ook de tweede helft.

We speelden fel en met passie. Daardoor kregen we zelfs ook in de tweede helft met 10 man de beste kansen, waaruit wij zeker twee keer hadden moeten scoren! Hoe bitter was het dan ook dat er een voorzet van SVGG gedragen door de wind zo in de verre bovenhoek viel: 1-1. Op het eind waren we dan ook best tevreden met één punt. Zeker als je 70 minuten met 10 man hebt gespeeld. Met ook nog iemand op de bank die normaal een basisplaats heeft, maar doordat hij niet op tijd was op de bank mocht beginnen. Het geeft toch aan dat deze groep het gewoon goed doet en nog steeds beter kan. We hadden gewoon recht op die 3 punten. Al geeft de uitgesproken straf van de KNVB mij toch een gevoel van zwaar verlies en onrechtvaardigheid. En dat brengt ons terug bij het begin van dit stukje, ja we zijn gegroeid, maar… één zwaluw maakt nog geen zomer. We zijn er nog lang niet, dit spel, dit enthousiasme, deze inzet moeten we elke zondag op de mat leggen. Of laten we eens beginnen met 3 van dit soort wedstrijden op rij, dat zou mooi zijn. Volgende week Carvium/Aerdt uit, een nieuwe uitdaging, maar we kunnen het aan. Ik weet het zeker!

Topscorelijst: Koen 9, Marvin 2 +1 3, Jelle 3, Frank 3, Jimmy 2, Richard 2, Koen Heijstek 2, Jurgen 1

VVL - Westendorp 3-3

TrainertalkEindelijk weer voetballen na een winterstop en drie zondagen waarop afgelast werd. We hadden een mooie tegenstander om weer te beginnen: VVL. Aan elkaar gewaagd en bij een verlies van ons zouden zij gelijk komen met ons qua punten. Nog meer redenen om gemotiveerd aan de aftrap te verschijnen. Het eerste kwartier was voor ons, qua spel en zeker ook qua kansen. Het was alleen veel te slordig. Passes kwamen vaak niet aan en zeker de laatste niet. Jammer, want we hadden echt op voorsprong moeten staan. En dan zal je zien wat er dan gebeurd: dan valt hij aan de andere kant binnen, 0-1. De deksel op de neus dus. We bleven wel rustig in ons spel maar even slordig in de passing. Na rust kwamen we beter uit de kleedkamer, we hadden wat dingen afgesproken en die werden ook nagekomen: prima. Het wordt toch allemaal wat volwassener, deze groep.

Ik denk dat de meeste toeschouwers nog in de kantine zaten toen Koen op fabuleuze wijze 1-1 maakte, wat een heerlijke combinatie en wat een afronding. Vanaf de borst, op de slof zo in het rechterkruis, fantastisch. Helaas overkwam ons weer hetzelfde als de eerste helft en kwamen we weer op achterstand. Al duurde het niet lang voordat Jimmy met een fraaie goal de stand weer gelijk maakte. Vanaf dat moment werd het een fysieke strijd en eigenlijk hadden we het niet zover moeten laten komen. Maar voetbal is voetbal, niks is vanzelfsprekend en ook hier stonden we ons mannetje. Toen we daarna ook nog de 3-2 om de oren kregen dacht ik dit wordt moeilijk maar de jongens bleven er voor gaan. Geweldig die gedrevenheid en als je dan ook nog de beloning krijgt met een doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd, dan weet je waarvoor je gevochten hebt.

Drie tegen drie was toch wel een uitslag waar we mee konden leven, al hadden we het gevoel dat er meer in gezeten had. Maar in ieder geval een puntje en we hebben VVL op 3 punten gelaten. Volgende week gaan we gewoon weer zoals elke week voor de winst tegen SVGG uit Mechelen om 14:00 uur op "de Slotboom" in Westendorp. Ik hoop dat u weer met zijn allen kijken net als afgelopen zondag in Lengel. Fantastisch die ondersteuning voor team en Begeleiding. Wij zullen er zijn.

Topscorelijst: Koen 8 +1 9, Jelle 3, Frank 3, Jimmy +2 2, Richard 2, Marvin 2, Koen Heijstek 2, Jurgen 1

Dankbetuiging

Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken voor de vele reacties en steunbetuigingen die ik en mijn gezin mochten ontvangen na het overlijden van mijn vader.

Ben Duiverman

Het was voor ons een grote steun in de moeilijke, bizarre, onwezenlijke maar vooral verdrietige tijd na zijn overlijden. Nogmaals hartelijk dank.

Bertie, Vroni en Mees.

Vv NVC - SV Westendorp 8-4

TrainertalkTwee helften, twee werelden van verschil. Ongeloof, schaamte, teleurstelling, zo maar een paar dingen die door mijn hoofd gingen toen ik na de eerste 45 minuten van de dug-out naar de kleedkamer liep. En eigenlijk kon ik geen gevoel naar boven halen wat overheerste. We hadden zojuist in 45 minuten een achterstand opgelopen van maar liefst 6-0 in 45 minuten! Rob en ik wisten niet waar we moesten beginnen in de rust. Dus begonnen we ook maar niet en lieten het initiatief over aan de spelers. En die pakten het heel goed op vanaf het begin zaten we er vol op en elke aanval was gevaarlijk, met name een uitstekend spelende Jelle aan de linkerkant brak veelvuldig door. Wat binnen een mum van tijd ook resulteerde in 3 doelpunten. 6-3. We hadden gewoon de pech dat een buitenspeldoelpunt (metertje of drie) werd goedgekeurd voor hen, wat op dat moment was een 6-4 eerlijker en meer voor de hand liggend geweest dan de 7-3. En dan had ik het nog willen zien. Maar dat is het risico als je vol op de aanval speelt helaas. Uiteindelijk werd het nog 8-4 en sloten we qua spel in ieder geval de eerste competitiehelft goed af. De doelpunten waren van Koen Klein Ikkink 2, Koen Heijstek, en Frank Lubbers.

Vraag blijft waar we hadden gestaan als we elke keer dezelfde instelling maar ook het combinatievoetbal hadden laten zien zoals hier in Netterden in de tweede helft. Daarom durf ik ook uit te spreken dat we aan het eind van het seizoen op 30 punten moeten staan. Zoals ik in de wedstrijdbespreking al zei, we moeten constanter worden en durven te voetballen. En nog belangrijker: jongens moeten mannen worden. Het is vaak te gezapig, daar moeten we vanaf, dan gaan we zeker die 30 punten halen. Maar dan moet er wel keihard gewerkt worden. Maar al met al zijn we toch tevreden, de sfeer is goed, er word goed getraind en afspraken worden nagekomen, prima, daar ligt het niet aan. Nu nog de overbrenging van het trainingsveld naar het voetbalveld op zondagmiddag. Rest mij nog de supporters te bedanken voor de geweldige ondersteuning in de eerste seizoenshelft en we hopen dan ook op uw komst in de tweede helft van de competitie, wij vinden de steun fantastisch. Verder wens ik iedereen, namens begeleiding en spelers hele fijne feestdagen toe en een goed, gezond en sportief begin van 2015.

Topscorelijst: Koen 8, Jelle 3, Frank 3, Richard 2, Marvin 2, Koen Heijstek 2, Jurgen 1, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

SV Westendorp - vv Dinxperlo 1-5

TrainertalkIk was harstikke trots op de club. We werden deze week geconfronteerd met een hele hoop tegenslag. Jongens die geblesseerd waren en werden, mannen die moesten werken, het liep allemaal niet echt jofel. Eigenlijk hadden we de KNVB al gevraagd of de wedstrijd niet verschoven kon worden, maar dat kon alleen naar een eerder tijdstip!? Denk dat we daar iets te klein voor zijn in de ogen van het instituut KNVB. Maar toen bekend werd dat we toch moesten spelen was de medewerking fantastisch vanuit de club. Iedereen keek wat er mogelijk was en iedereen dacht mee. Vandaar ook dat Reinier, John, Rob, Koen Heijstek en Jesse aan de selectie toegevoegd konden worden, waarvoor hartelijk dank. Jullie inbreng was geweldig. Helaas konden we geen potten breken tegen een goed voetballend team zoals Dinxperlo. Heel lang konden we het op 0-0 houden maar 10 minuten voor de rust, strafte Dinxperlo twee domme dingen van ons af. We hoopten de tweede helft op het windje achter, maar ook die liet ons eigenlijk een beetje in de steek! In de tweede helft liepen we al snel tegen de 0-3 en 0-4 aan en toen was het gespeeld. Een weergaloos doelpunt van de vijftienjarige Koen Heijstek bracht het publiek nog even op de banken maar toen was het ook over en scoorde Dinxperlo de 1-5. Toch waren wij trots op onze jongens, die zeker na de zeperd van vorige week tegen Stokkum goed speelden met een felheid die we graag elke week zouden willen zien, super gedaan.

Wat nog wel een punt van grote aandacht is, is het feit dat onze spelers te weinig gebruik maken van de samenwerking met Fit in Varsseveld. We kunnen, buiten dat we daar gratis kunnen sporten op bepaalde tijden, ook op afspraak gebruik maken van hun sportfysiotherapeut. Wat precies hetzelfde werkt als een gewone fysiotherapeut via het ziekenfonds (mits je dat pakket hebt) maar dan puur gericht op de sport. In onze ogen fantastisch, want vaak is de diagnose beter en er worden ook handvaten gegeven om sneller terug te keren na een blessure. Nu zien wij vaak de geblesseerde jongens helemaal niet gaan of veel te laat. Jammer voor de jongens (vaak eigenwijsheid) maar ook voor de club die ook zijn nek uitgestoken heeft om die samenwerking op te tuigen. Daarom mannen: maak daar gebruik van! Vraag naar de ervaringen van Frank Lubbers en die zullen alleen maar positief zijn. Maar je moet het wel zelf doen, voor jezelf, maar ook voor je teamgenoten.

En voor de rest, we stropen deze week nog de mouwen op om het voetbaljaar 2014 goed af te sluiten: uit tegen NVC uit Netterden a.s. zondag om 14:00 uur. En gaan voor een goed resultaat.

Topscorelijst: Koen 6, Jelle 3, Richard 2, Frank 2, Marvin 2, Koen Heijstek 1, Jurgen 1, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

VV Stokkum - SV Westendorp 1-0

TrainertalkHet was toch wel een teleurstelling in eerste instantie de uitslag maar zeker ook het spel van de eerste helft. We kregen geen grip op de voorhoede van Stokkum en mochten van geluk spreken dat we met de rust niet met 4-0 achter stonden. Want Stokkum kreeg toch echt een paar 100% kansen, maar ze hielden ons in leven, zoals dat zo mooi heet. In de rust hadden we nog wat zaken veranderd en het leek echt beter te gaan in de tweede helft, maar na een afgeslagen bal van William die precies voor de voeten van een Stokkum speler kwam stonden we toch met 1-0 achter. En eigenlijk een terechte stand op dat moment. We kwamen er verder ook echt niet meer aan te pas, geloof dat we twee keer op doel hebben geschoten. En wat een verschil is dat met vorige week, onverklaarbaar. Waar ligt dat nu aan, is het uit of thuis spelen, gemakzucht, we weten het niet. Kan ook zijn dat Rob en ik met ons hoofd in de wolken lopen en denken dat we iedereen kunnen verslaan die onder ons staat, maar dat zal het niet zijn. Misschien zijn we te fanatiek zijn anderen al tevreden met de 13 punten uit de eerste seizoenshelft. Wie zal het zeggen. Feit is wel dat wij nog steeds vinden dat er rek in deze groep zit, heel veel rek. Maar de spelers bepalen zelf de rek en hoe lang ze er over willen doen om op een hoger niveau te komen. Wij vinden het heel erg jammer, want het hadden er op dit moment zo maar 17/18 kunnen zijn. Helaas, a.s. zondag weer kans om op puntenjacht te gaan, thuis om 14:00 uur tegen vv Dinxperlo op de Slotboom. We gaan ervoor om een betere pot neer te zetten.

Verder wederom een compliment aan onze supporters, jullie waren met meer dan het thuis publiek, waarvoor hulde. Geweldig die steun, jammer dat we niet meer hebben gebracht.

Topscorelijst: Koen 6 , Jelle 3, Richard 2, Frank 2, Marvin 2, Jurgen 1, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

Westendorp B1 kampioen!

Westendorp B1

Zaterdag 29 november was het eindelijk zover:
de B1 van SV Westendorp zijn najaarskampioen!!


SV Westendorp - Sint Joris 5-1

Trainertalk Het leuke voetbalweekend begon eigenlijk al op zaterdagmiddag. Ik wilde toch nog even de tweede helft meepikken van Halle B1 – SV Westendorp B1. Een wedstrijd die ging om het najaars kampioenschap in de klasse. Toen ik aankwam bij het voetbalveld in Halle viel me de bek open van verbazing. Daar stond gewoon misschien wel 150 man naar een B-juniorenwedstrijd te kijken! Geweldig, zoveel toeschouwers zien zowel Halle 1 als ook SV Westendorp 1 niet langs de lijn staan. En een wedstrijd dat was het: de jongens maakte er een spektakelstuk van met strijd, vechtlust en met vlagen leuk voetbal. Het bleef 0-0 en dat is voor SV Westendorp de beste uitgangspositie. Halle B1 moet hun laatste wedstrijd met meer dan 35 doelpunten verschil winnen. Moet een heerlijke middag voor de jongens geweest zijn om voor zoveel publiek te spelen.

Ook het tweede elftal speelde zondagmorgen een hele leuke wedstrijd, zeker de eerste helft, misschien hadden ze alleen de eerste helft SC Meddo iets verder op achterstand moeten zetten. Dan was het de tweede helft niet zo spannend geworden. Maar de 3 punten bleven in Westendorp.

Nu wij nog. De verloren uitwedstrijd in Azewijn en de oefenwedstrijd tegen Grolse Boys (6-0 verlies) hadden toch voor een deken van bezorgdheid gezorgd. Maar naar onze mening hadden we de boel aardig op de rails, bepaalde punten nog aangehaald in de wedstrijdbespreking en nu was het wachten op de uitvoering van de mannen. En die was goed, zeker de eerste helft. St Joris kreeg weliswaar nog een paar kansen, maar eigenlijk waren wij heer en meester op het veld. Prachtig om te zien en dit keer konden we het aan. Want het is natuurlijk een verschil: vorig jaar blij zijn met elk punt en nu moeten winnen om aansluiting te houden met de middenmoot. Dat gaf Rob ook duidelijk aan, eerder speelden we om te voetballen, maar we moeten nu elke week spelen om te winnen. Geloven in ons zelf en uitvoeren wat we samen afspreken en dat lukte afgelopen zondag prima. Het is gewoon heerlijk om met 5-1 te winnen met ook nog eens een hattrick van Koen Klein Ikkink, een zege die staat. Die buit hebben we alvast gepakt met ons allen. Jammer van die ene tegengoal wat toch een grote persoonlijk fout was en te maken had met concentratie. Want daar krijgen we nu ook mee te maken, concentratie om een voorsprong vast te houden. Geen gekke dingen doen, niet tegen onnodige gele kaarten op lopen, rustig voetballen. Als we dat goed onder de knie krijgen gebeuren uitslagen zoals ten Den Dam steeds minder. Daar zijn wij van overtuigd. Aanstaande zondag wacht ons Stokkum uit om 14:30 uur (!! let op), en daar beginnen we gewoon weer op nul. Maar de afspraak staat, we spelen om te winnen!

Topscorelijst: Koen 6, Jelle 3, Richard 2, Frank 2, Marvinv2, Jurgen 1, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

Den Dam - SV Westendorp 2-0

TrainertalkWeer zo'n klote zondagavond !

Ik dacht eigenlijk dat ik de klote zondagavonden een beetje gehad had. Maar afgelopen zondag was er weer één, helaas. We waren die middag kansloos ten onder gegaan tegen Den Dam. En het ergste was: we hadden ook nog terecht verloren. In alles was Den Dam onze meerdere: strijd, beleving, de absolute wil om te winnen. Je zag het gewoon gebeuren, ons zoetsappige spel van de eerste kwartier gaf Den Dam het geloof dat ze wat konden halen tegen ons en ze hadden gelijk. We konden het gelukkig op 1-0 houden tot aan de rust. We dachten dan kunnen we nog iets rechtzetten, maar het mocht niet baten. Na rust had het misschien anders kunnen worden als de bal op Koen iets zuiverder was geweest, dan had je op 1-1 kunnen komen maar dat gebeurde niet. Maar, aan "als", aan "misschien", aan "hadden we maar zus of zo" hebben we nu niks. We hebben gewoon keihard verloren en de uitslag had hoger kunnen uitvallen, veel hoger! Ik moet zeggen dat kwam keihard binnen bij Rob en mij. De teleurstelling en de verbazing was groot en de lijst van goede dingen die we niet gezien hadden was even groot als de slechte dingen die we wel gezien hadden. Het is helemaal niet nodig: deze groep heeft zoveel meer in zich waar we echt in geloven, maar dan kan niet iedereen zijn eigen wedstrijd gaan spelen. We moeten wel als team opereren, daar ligt onze kracht en die kracht hadden we gewoon afgelopen zondag niet.

Nu kan ik wel weer schrijven: uithuilen en opnieuw beginnen, maar ik denk dat we dat stadium voorbij zijn. Denk dat het besef er echt moet komen dat we elke wedstrijd 150% moeten geven voor een goed resultaat, je wint echt geen wedstrijd op 80% in deze klasse, dat hebben we afgelopen zondag ondervonden. Laten we dat nou afspreken voor onze volgende wedstrijd tegen Sint Joris anders zakken we echt weer door naar onderen op de ranglijst en wie wil dat nou. We kunnen zoveel beter. Wel weer een compliment naar alle meegereisde supporters: jammer dat we jullie niet iets beters hebben kunnen voorschotelen, we beloven beterschap.

Topscorelijst: Koen 3, Richard 2, Jelle 2, Frank Lubbers 2, Marvin 2, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

VV Zeddam - SV Westendorp 3-3

TrainertalkOok dit kunnen we, niet opgeven.

De laatste mooie zondag hadden ze voorspeld (alweer) en dat werd het ook. Al was het jammer dat het veld niet zo goed was als het weer, maar dit geheel terzijde. We begonnen met een kleine kink in de kabel: Frank moest met een buikblessure afhaken in de warming-up. Maar gelukkig was Marc er en na het vinden van de goede maat voetbalschoenen stapte ook hij de warming-up in. Het gaf gelijk al weer aan hoe prettig het is om een brede groep te hebben, maar daarover later meer. Uit het programmaboekje bleek dat onze resultaten van de laatste weken ook in Zeddam niet onopgemerkt waren gebleven. Het ging om een heuse wedstrijd om de aansluiting met de bovenkant van de ranglijst in 5D. Mooi om te lezen. Na vijf minuten ging de bal op de stip, Koen zette in zijn eentje goed druk, onderschepte de bal en werd gevloerd. Een strafschop en verder niets!!! Koen benutte die feilloos: 0-1, de toon was gezet. Wat volgde was een min of meer gelijk opgaande strijd met meer balbezit voor Zeddam en veel overtredingen aan beide kanten. Na niet goed opletten aan onze kant kon de spits van Zeddam de gelijkmaker binnenschieten. En net voor rust scoorde Zeddam uit een vrije trap de 2-1. Toen waren we even flink de kluts kwijt en hadden zo maar met een nog grotere achterstand de kleedkamer in kunnen gaan. Dat moet echt beter, de organisatie na zo'n tegendoelpunt. Dat zag je ook na rust nog terug, ondanks de woorden die waren gesproken in de rust. Jammer, maar dat zorgde wel voor een 3-1 achterstand.

Wat toen volgde waren kansen aan beide kanten waarbij Zeddam eigenlijk de wedstrijd al in het slot had kunnen gooien, zoals dat zo mooi heet. Maar dat deden ze niet. Wij moesten Jurgen nog wisselen voor Marc i.v.m. een bovenbeenblessure en brachten Richard als pinch-hitter en dat bracht succes. Na een afgemeten voorzet van Rob knikte Richard acht minuten voor tijd prachtig raak in de bovenhoek. En toen wij er nog extra in gingen geloven werd Zeddam eigenlijk steeds onrustiger. In de aanhoudende druk scoorde Richard nog de gelijkmaker wat zorgde voor een geweldige sfeer. Zeker ook door de toch weer met meer meegereisde fans uit Westendorp. Super voor de jongens, die ondersteuning en het applaus na de wedstrijd, waarvoor hulde. Ook heerlijk was de brede selectie, we hebben genoeg alternatieven achter de hand om goed in een wedstrijd te blijven, en daardoor buig je ook bijvoorbeeld deze 3-1 achterstand om in een 3-3 gelijkspel. Zoals ik het vorige week al schreef: we hebben de hele groep nodig van 18 man. Iedereen draagt zijn steentje bij, iedereen is belangrijk, super. Volgende week uit naar Den Dam 14:00 uur en die hebben dan wel niet zo’n mooie tribune en misschien zal het weer ook slechter zijn. Maar toch hoop ik weer op flinke ondersteuning vanuit Westendorp. Tot aanstaande zondag.

Topscorelijst: Koen 3, Richard 2, Jelle 2, Frank Lubbers 2, Marvin 2, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

SV Westendorp - SSA Carvium/Aerdt 3-2

TrainertalkHeerlijke uitslag in een heerlijke wedstrijd!

Na de wedstrijd keken Rob en ik elkaar aan, potverdorie wat zijn die mannen gegroeid. Als je je zo kunt herpakken na een wedstrijd zoals tegen SVGG dan kun je meer dan jezelf denkt. Maar eerlijk is eerlijk: daar zag het de eerste helft niet naar uit. William keepte uitstekend pakte echt punten voor ons, maar ook Carvium/Aerdt lieten de kansen liggen. En we waren zo goed begonnen, na twee minuten lag de bal al bij hun in het mandje, een goede aanval met een goede voorzet werd perfect afgemaakt door Marvin. Daarna bepaalden wij nog een beetje het spel maar je zag de concentratie terug lopen en de wil om toch die extra meters te blijven maken ook. We gaven teveel ruimte weg waardoor het 1-1 werd en net voor rust 1-2. In de rust hamerden we erop dat we niet moesten spelen om niet te verliezen, maar we moesten spelen om te winnen. Wat volgde was de beste helft van dit seizoen. Vanaf minuut 46 zaten we er bovenop en elk balverlies van hun zorgde voor gevaar voor hun doel door ons. Geweldig om te zien, prima voetbal met een geweldige dosis inzet, super. Nu de beloning nog en die kwam. Nadat Frank aan de linkerkant was doorgebroken en de bal loeihard voor het doel langs schoot liep een speler van Carvium/Aerdt de bal binnen: 2-2. Toen dezelfde Frank later een vrije trap gecontroleerd en netjes in de hoek schoot was de beloning er. Nu was het zaak om het vast te houden en dat lukte mede door inbreng van Jurgen achter. We hadden zelfs nog kans om de voorsprong nog verder uit te breiden maar een lobje van Koen, Marvin die net niet bij de bal kon: het mocht net niet lukken. Ik noem nu wat mensen maar eigenlijk moet ik ze alle 14 noemen want iedereen heeft zijn ziel en zaligheid gelegd in deze wedstrijd. Want we redden het niet met 11, dat gaat nooit, we moeten het met zijn allen doen en dat vind ik wel eens moeilijk want het liefst speelde ik met 14 mensen maar dat gaat nu eenmaal niet. Maar aan de instelling van iedereen te zien weet ik dat iedereen dat donders goed beseft. We hebben een heerlijke groep van 17/18 spelers die zeker nog door kan groeien. Dit seizoen is pas het begin. Voor de rest beginnen we aanstaande zondag uit tegen Zeddam om 14:00 uur gewoon weer op nul en gaan we gewoon weer voor een goed resultaat.

Wij hopen ook weer op ondersteuning vanuit Westendorp, want het wordt echt door spelers en begeleiding als bijzonder prettig ervaren dat er veel mensen “achter den droad stoan†die ons team en ook de club steunen, fantastisch.

Topscorelijst: Koen 2, Jelle 2, Frank Lubbers 2, Marvin 2, Jan Willem 1, Niek 1, Edo 1, Kenrick 1

"Het is niet leuk hoe het er momenteel aan toe gaat in de vijfde klasse"

Een stukje van Raymond Willemsen in de Gelderlander over de tweedeling in de vijfde klasse (klik voor groot).


SVGG 1 - Westendorp 1 4-0

TrainertalkEen terechte uitslag, en dan kwamen we er nog goed vanaf. Ten opzichte van de afgelopen weken was dit een vreselijke partij van onze kant. Niet om aan te gluren. We hadden een complete off-day! Niks was er terug te zien van de afgelopen weken, we dekten niet kort genoeg, niet fel genoeg. In balbezit veel verkeerde passes, veel verkeerder keuzes, "het" was er gewoon niet. En dat kan gebeuren, dat is iets ongrijpbaars. Na de wedstrijd werd het ook gezegd: "trainer, wat jullie in de rust zeiden klopte precies maar ik redde het niet, ik wist wat ik niet goed deed, maar het lukte gewoon niet". En dat is dan weer een positieve instelling, zelfreflectie. Dat had jammer genoeg niet iedereen. En natuurlijk hadden we tegenslag, na 45 minuten heb je al weer drie keer gewisseld. Mark met zijn lies, Sep met zijn rug en ook Richard weer met een spierblessure. En als dan in de tweede helft ook Edo nog wegvalt met een enkelblessure is het met 10 man dweilen met de kraan open. We kunnen maar één ding doen met deze wedstrijd "snel vergeten" en op naar de volgende. Gaan we oppakken wat er zondag mis ging. Want een geluk heb je bij een totale off-day, je weet dat je beter kunt. En dat gaan we de volgende wedstrijd dan ook zeker weer doen, geen twijfel over mogelijk.

Topscorelijst: Koen 2, Jelle 2, Frank Lubbers 1, Edo 1, Kenrick 1, Marvin 1, Jan Willem 1, Niek 1

SV Westendorp - vv VVL 6-3

Trainertalk"Het moet niet gekker worden…"
Aldus de woorden van Koen Klein Ikkink na afloop van de wedstrijd afgelopen zondag tegen VVL. Nou wat mij betreft kan het niet gek genoeg zijn, als het maar in ons voordeel is. Van te voren hadden we afgesproken dat we echt een goed resultaat neer moesten gaan zetten. Omdat anders het behaalde resultaat tegen VVG '25 helemaal teniet gedaan zou worden. Een resultaat overigens dat nog behoorlijk wat stof deed opwaaien in Gaanderen en omstreken. Maar met het gevoel van het moet vandaag gebeuren gingen we het veld op. En we maakten het waar: we speelden goed, VVL werd onder druk gezet. We schakelden goed om en bewogen veel zonder bal. Wat resulteerde in een 3-0 voorsprong, en toen werd hoe gek het ook moge klinken, in een keer een stuk minder. Je kon zichtbaar zien dat we niet wisten hoe om te gaan met de voorsprong. In plaats van de bal rustig te spelen naar een andere speler met ook een roodblauw gestreept shirt, gingen we steeds vaker de lange bal spelen en verder achteruitlopen. Met als waarschuwing het tegendoelpunt van VVL uit een corner wat nooit had mogen vallen omdat we hiervoor niet opletten en diezelfde corner weggaven. Zou de bal van VVL niet op de paal zijn gegaan maar erin net voor rust, hadden we weer helemaal in het nauw gezeten. Maar gelukkig gebeurde dit niet en bleef het tot de rust 3-1. Na in de rust het een en ander met elkaar doorgenomen te hebben ging het de tweede helft wat makkelijker, al hadden we het steeds weer moeilijk om de drie doelpunten verschil in ons voordeel te houden. Maar uiteindelijk werd het toch een gemakkelijke zege met die drie doelpunten verschil. Een heerlijk resultaat. Hoe het begint te leven werd duidelijk na de wedstrijd, er werd nog even doorgediscussieerd over de tegendoelpunten en hoe ze eventueel voorkomen hadden kunnen worden. Mooier kunnen Rob en ik het niet hebben. Al werd het naarmate het later werd minder belangrijk en gaf de gezelligheid de boventoon aan en zo moet en mag dat ook na zo'n resultaat.

Nu aankomende zondag SVGG. Ook een tegenstander waar we er weer volle bak tegen aan moeten kletsen. Maar wel met het koppie, al die dingen van de afgelopen vijf wedstrijden moeten we weer meenemen naar deze wedstrijd, de mindere maar zeker ook de goede dingen. Dan ben ik er weer van overtuigd dat we een goede kans maken op een goed resultaat. We gaan er weer voor. Komt u kijken.

Verder is het ontzettend leuk om te zien dat de spelers van onze club bij elkaar gaan kijken. Op zaterdagmorgen en -middag, op zondagmorgen en natuurlijk ook op zondagmiddag. Wat is er nu leuker om te voetballen met bekenden uit de club langs de lijn. Ik zou zeggen: blijven doen, dan wordt de verenigingsband alleen maar hechter. Super!

Topscorelijst: Koen 2, Jelle 2, Frank Lubbers 1, Edo 1, Kenrick 1, Marvin 1, Jan Willem 1, Niek 1

VVG'25 - SV Westendorp 0-2

Trainertalk" … dat het balletje ook een keer goed gaat rollen voor ons. Daar ben ik van overtuigd". Dat waren mijn laatste woorden uit het wedstrijdverslag van vorige week en afgelopen zondag gebeurde het, de bal rolde voor ons goed en daarvoor verantwoordelijk was het hele team. Spelers, begeleiding en zelfs de geblesseerde spelers hielpen daar waar het kon: een geweldige teamprestatie! En natuurlijk speelden wij verdedigend, en natuurlijk hadden we geluk met de eerste goal die wel erg naar buitenspel rook, en natuurlijk miste VVG een hoop kansen. Maar we konden het wel 90 minuten opbrengen om kort te verdedigen en geen enkele ruimte weg te geven, dat was toch echt onze verdienste. Ach, en dat onze tegenstanders bij een goed resultaat van ons altijd hun slechtste wedstrijd speelden, dat kennen wij wel zo langzamerhand. We stonden gewoon goed en iedereen deed waar hij goed in was en wat in zijn mogelijkheden lag. De eerste helft bleef het 0-0 ondanks een paar hele grote kansen van de VVG'25-kant en dat gaf ons moed voor de tweede helft: hier viel wat te halen. In de rust legden we nog de nadruk op een aantal zaken en dat gaf ook aan dat het team gegroeid is. Het werd fantastisch opgepakt want VVG’25 werd steeds wanhopiger, gingen 1 op 1 achterin spelen en dat gaf ons de mogelijkheid om scherp te counteren met een Niek die vaak op de brommer is, zo snel is hij. Nadat Jan Willem al een bal op de vuisten had geknald van de VVG-keeper was het 5 minuten later toch raak door Jan Willem: 0-1. We bleven flink onder druk staan door VVG maar ook kwamen er voor ons meer kansen. Een kopbal werd van de lijn gehaald, een schot van Koen via de keeper op de paal. En toen Niek in de laatste minuten van de wedstrijd de 3 punten definitief binnen haalde, door de 0-2 binnen te schieten was de ontlading compleet. Toen we later ook nog hoorden dat dit de eerste competitiewedstrijd tussen deze twee verenigingen was in de historie, gaf ons dat helemaal een voldaan gevoel. Westendorp had historie geschreven. Echt een groot compliment aan iedereen. Extra dank voor Sil en John die ons hielpen vanuit het tweede. Fantastisch!

Maar…

Aanstaande zondag wacht gewoon weer de thuiswedstrijd tegen VVL en ze zeggen dat je net zo goed bent als je laatste wedstrijd, dus moeten we ook deze wedstrijd net zo goed aanpakken als afgelopen zondag. Wij zijn niet in de positie om achteruit te leunen. Wij zullen er elke wedstrijd volle bak moeten ingaan voor een goed resultaat. En als we dat weer met zijn allen op kunnen brengen, zonder uitzonderingen, dan geloof ik weer in een goed resultaat.
Topscoorder: Marvin 1, Koen 1, Jan Willem 1, Niek 1

SV Westendorp - Ajax Breedenbroek 1-2

Trainertalk Heel erg jammer en heel erg onverdiend. Op waarschijnlijk één van de laatste mooie zondagen qua weer verloren wij met 1-2. Daar waar we eigenlijk in de eerste helft al flink op voorsprong hadden moeten staan. Een knal van Jelle via de keeper op de lat en meerdere grote kansen van ons brachten ons echter geen doelpunten. Ook Ajax raakte één keer het aluminium. Geen voorsprong dus met de rust maar een 0-1 achterstand. Wat mij wel ontzettend blij maakte was het vertoonde spel, ik denk dat dit één van de beste helften was van de laatste 10 wedstrijden. We probeerden op te bouwen, er werd goed bewogen zonder bal, de spitsen switchten heel vaak van positie. Als we de bal niet hadden schakelden we goed om, we waren fel op de bal en zetten goed druk op hun verdediging als zich daar de mogelijkheid voordeed. Het was gewoon heerlijk om te zien. We voetbalden beter dan onze tegenstander. Alleen scoren, daar hadden we geen greintje geluk mee. Jammer dat we in de tweede helft het niveau niet vast konden houden, wat niet wil zeggen dat het echt slechter werd, maar we gaven Ajax Breedenbroek toch weer iets teveel ruimte, waardoor zij ook makkelijker gingen voetballen. Dat resulteerde in de 0-2 achterstand en dat zorgde toch weer even voor een tikkie. Al moet ik zeggen dat we net als bij de 0-1 daarna niet in paniek raakten maar gelijk weer de draad oppakten wat ook weer resulteerde in een paar kansjes. We bleven hoop houden en vechten voor een goed resultaat. Toen er bij Ajax Breedenbroek er terecht nog iemand uit gestuurd werd met rood, en wij achter 1 op 1 gingen spelen, resulteerde dat nog in een doelpunt van Marvin, het mocht echter niet baten. In de resterende minuten kwamen we niet meer tot scoren, 1-2 was de eindstand.

Na de wedstrijd was er toch teleurstelling bij iedereen, ook bij mij. Maar dat was toch echt om het resultaat, niet om het vertoonde spel. Want ik moet het elftal een groot compliment maken over de getoonde instelling en werklust. En zeker het oppakken van wat we in de trainingen proberen te doen: ik zag er afgelopen zondag veel van terug op het veld. Als we samen er keihard aan blijven werken met zijn allen en er overtuigd van zijn dat dit zo de manier is, weet ik zeker dat het balletje ook een keer goed gaat rollen voor ons. Daar ben ik van overtuigd.
Topscoorder: Marvin 1, Koen 1

Samenvoegen van het tweede en derde team

Zondag 14 september kwam er, tijdens het overleg tussen de leider en spelers van het derde, de vraag of het derde in staat zou zijn om elke week een elftal op de been te brengen zonder ondersteuning vanuit het tweede. Bij het opgeven van de teams in mei waren er voldoende spelers voor drie teams, maar helaas hebben een aantal mensen die eerst toegezegd hadden te willen spelen zich later teruggetrokken.

Daarnaast hebben we te maken met een aantal langdurig geblesseerde spelers bij het eerste en derde. De conclusie uit het overleg kwam er op neer dat het zeer lastig wordt om met drie teams in de competitie te blijven spelen en dat het beter zou zijn om het tweede en derde samen te voegen tot één geheel. Hierdoor ontstaat er een groter team dat in staat moet zijn om elke week zowel een team van 15 à 16 spelers te formeren en zonodig ook spelers naar het eerste door te schuiven. Er moet dan rekening gehouden worden met de oudere spelers die ook bij de veteranen spelen.

Dit besluit gaat gelden voor dit seizoen en aanstaande seizoenen, zodat er een goede groep met spelers overblijft die met elkaar een seizoen in gaan zonder bang te zijn dat er weer te weinig spelers zijn.

Samenstelling leiding tweede elftal:

  • Johnny Ankersmid, leider
  • Frank Smeitink, leider
  • Mark Hendriksen, leider
  • Bernie Bruil, assistent scheidsrechter
  • Mirjam Mijnen, assistent leider
  • Shirtsponsor is G.W. Bulten, Doetinchem

GSV '38 - SV Westendorp 6-0

Trainertalk De vraag was hoe we zouden reageren op de afstraffing van vorige week tegen Terborg. GSV'38 was natuurlijk ook niet mis. We vertrokken uit Westendorp met ook weer de hoognodige personele problemen. Werk en blessures zorgden voor een uitgedunde selectie. We kregen echter alle medewerking vanuit het tweede met Robin en Kas, waarvoor dank. De eerste helft konden we eigenlijk GSV'38 aardig bijbenen en bleven in de wedstrijd, kwamen echter wel op achterstand door een beginnersfout van onze verdediging, maar bleven toch voetballen en kregen ook onze kansen waarvan één hele grote 100% kans. Het zit ons dan ook gewoon net effe niet mee. William had nog een paar prima reddingen maar frappant is dan wel dat wij gelijk weer de deksel op de neus krijgen: balverlies op het middenveld terwijl wij een aanval op kunnen zetten zorgde gelijk voor een kans voor GSV '38. Dit soort teams moet je deze kansen gewoon niet geven, die worden genadeloos afgestraft. En dat gebeurde ook. U leest het al, twee persoonlijke fouten zorgen voor twee tegendoelpunten. En dat is eigenlijk het verhaal, wij maken nog te vaak onnodige fouten. Het was al beter dan vorige week, maar wij moeten ons daar echt nog in verbeteren.

Verder hadden we ons nog iets verder in moeten laten zakken om de ruimtes nog kleiner te maken voor GSV '38. Dit namen we in de rust nog eens goed met elkaar door en de tweede helft ging dit ook stukken beter. In de eerste helft moesten we Richard wisselen omdat hij nog steeds niet compleet fit is voor Niek. Dus we waren door onze fitte wissels heen. Robin en Kas hadden namelijk al een hele wedstrijd bij het tweede gespeeld. Dit meegenomen en het feit dat GSV'38 nog drie nieuwe spelers bracht gaf aan dat de tweede helft er verder niet makkelijker op zou worden. Al moet ik een compliment maken aan het team voor de getoonde instelling: super. Maar we zullen toch nog slimmer en nauwkeuriger moeten worden. Jammer was dat een terecht gegeven penalty aan ons werd omgezet in een buitenspel vrije trap voor GSV'38. Geheel ten onrechte want de laatste bal kwam van een GSV'38-speler af. Maar de scheidsrechter ging af op de assistent van GSV'38. Toen hij even later Rudi's vlagsignaal niet honoreerde met een fluitsignaal, omdat het toch echt duidelijk buitenspel was, kwam het nog even tot leven. Ondanks dat, hulde voor de scheidsrechter die verder prima floot en ook heel goed overkwam op de spelers, dat maken we wel anders mee. En het deed niets af aan de verdiende winst voor GSV'38.

Voor ons nu zaak om de positieve instelling vast te houden en mee te nemen naar de thuiswedstrijd van a.s. zondag om 14:00 uur tegen Ajax Breedenbroek. Daar moeten we ons mannetje gaan staan, en ook dat zal niet makkelijk worden. Maar met dezelfde getoonde inzet, iets slimmer zijn en iets minder persoonlijke fouten dan de afgelopen weken, geloof ik 100% in een goed resultaat. We gaan ervoor…

Cadeautje van De Graafschap!

Logo De Graafschap

Hallo voetbalvrienden,

De Graafschap heeft afgelopen zomer getraind op onze velden. Hiervoor is het bestuur en begeleiding van de Graafsdtap ons erg dankbaar. De Graafschap stelt kaarten beschikbaar voor alle leden van S.V. Westendorp voor de de wedstrijd op 8 november tegen Sparta om 19:45 uur. S.V. Westendorp wil dan ook graag weten van de leden, medewerkers en op een andere manier bij de vereniging betrokken personen: spelers kunnen zich opgeven bij de teamleider, medewerkers of op een andere manier bij de vereniging betrokken personen in de kantine. Eventuele begeleiders kunnen ook mee. Ook zij moeten zich opgeven bij dezelfde teamleiders.

Westendorp 1 - Terborg 1 uitslag: 1-8

Trainertalk was een heerlijke zondag: mooi weer, een goed veld, een van te voren goed ingeschatte tegenstander die ook een leuk aantal toeschouwers meebracht. Alleen na 90 minuten voetbal waren we dat allemaal vergeten.

We hadden een lesje doelmatigheid gekregen. Kansloos tegen een heel goed team. Het eerste kwartier konden we nog een beetje bijblijven maar toen ging het de verkeerde kant op, goed veldspel van Terborg maar nog teveel fouten van onze kant waarvan de verwachting was dat we, met het oog op vorig seizoen, ervan geleerd zouden hebben: dat hadden we niet. Niet doordekken, niet kort op de tegenstander, niet bewegen zonder bal. Allemaal zaken waar we vorig seizoen mee te maken hadden en het toen nog betitelden als leermomenten. Dit seizoen gaat dat niet meer op. Onbegrijpelijk want als u trainingen van ons komt bekijken dan vliegen de vonken ervan af. Daar gaat het wel fel, wordt er wel bewogen, gecoacht enz.

Net voor rust maakte Koen nog 1-4 en dat gaf ons nog een goed gevoel. In de rust hadden we nog wat zaken doorgenomen die verkeerd gingen, maar vier minuten in die tweede helft lag hij alweer bij ons in het mandje, terwijl wij daarvoor ook een paar goede kansen hadden. Dat was het verschil: teveel persoonlijke fouten van ons werden gewoon keihard afgestraft door Terborg. En natuurlijk heeft Terborg twee spelers in hun team die ook op derde klas niveau nog moeiteloos mee kunnen. Maar wij hebben ook een goed team en ik geloof in dit team: 100%. We zullen alleen nog kritischer op elkaar moeten zijn om elkaar zo naar een hoger niveau te tillen. Dan gaan wij ook onze punten pakken, daar ben ik van overtuigd maar makkelijk zal het niet worden, geen enkele wedstrijd! Wij zullen elke wedstrijd 150% moeten geven voor een goed resultaat, en dat gaat lukken. Keihard blijven werken met zijn allen en de neuzen dezelfde kant op blijven houden is het enige devies. Volgende week de kans om dat te laten zien!
Doelpunten SV Westendorp: Koen Klein Ikkink 1

Speelschema's seizoen 2014/2015

De speelschema's voor het nieuwe seizoen zijn bekend:

Schema 40+ competitie 2014/2015

De teams van Etten, Fortuna Elten, Vfb Rheingold Emmerich, SDOUC, Silvolde, SV Loil, Ulftse Boys, Varsseveld, VVG'25, Westendorp en Zeddam spelen een 40+ competitie. Elk team speelt op zaterdagavonden twee maal een half uur. Hier is het speelschema in Excel-formaat.

Seizoenshandboek voor 2014/2015

Hoofdtrainer Bertie Duiverman maakte een seizoenshandboek (PDF) met informatie voor het eerste en tweede team. Lees het aandachtig door dan weet je wat er van je wordt verwacht het komende seizoen.